VIDEO Slovenská kapela Korben Dallas pripravujú česko-slovenské miniturné

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:45 • 2 min
VIDEO Slovenská kapela Korben Dallas pripravujú česko-slovenské miniturné

BRATISLAVA - Slovenská kapela Korben Dallas sa chystá na česko-slovenské miniturné, v rámci ktorého zavíta počas jesene do štyroch miest.

slovakia

left justify in out

Bratislavská formácia odštartuje šnúru 28. októbra v Žiline a následne sa ukáže v Prahe, Košiciach a napokon 19. novembra v Bratislave. Na miniturné ich bude sprevádzať špeciálny hosť, ktorým sa stal dievčenský spevácky zbor Cambiar La Música. "Dievčatá sme prvýkrát videli v lete na festivale. Ich vystúpenie bolo očarujúce, hneď sme si povedali, že s nimi musíme niečo vymyslieť. Tešíme sa, že sa to podarilo," vyjadril sa bubeník Igor "Ozo" Guttler na margo formácie, ktorá pochádza z Pohronskej Polhory.


Korben Dallas sa okrem série koncertov plánujú počas jesene sústreďovať na pripravovanú piatu štúdiovku. Nahrávku, ktorej názov zatiaľ neprezradili, plánujú uviesť na trh už na jar 2017. Okrem toho sa tešia aj zo spolupráce s českým hudobníkom Davidom Kollerom, s ktorým sa stretli na jeho projekte David Koller & Friends. V rámci neho interpreti ako Vladimir 518, Ben Cristovao či Hentai Corporation prerábajú Kollerove najväčšie hity, pričom Slovensko v projekte zastúpili Korben Dallas a speváčka Katarzia.


"S Davidom sme mali prvý zážitok v roku 2013 na Vrbovských Vetroch. Zatvárali sme vtedy festival, hrali sme už za svitania. Zrazu sme si všimli, že sa za mixpult postavil David, ktorý bol v ten deň headlinerom. Nikdy predtým sme sa s ním nestretli, bolo to čudesné. Po našom koncerte bol už preč a prvýkrát sme sa naozaj stretli až o niekoľko mesiacov neskôr," priblížil frontman Juraj Benetin. V roku 2015 skupina napokon absolvovala s Kollerom spoločné klubové vystúpenie v Londýne, pričom tento rok sa predviedli ako predkapela na česko-slovenskom turné Lucie.

 

"Davida si vážime nielen ako hudobníka, ale aj pre jeho občianske postoje. Keď nás teda oslovil s ponukou zapojiť sa do projektu, neváhali sme ani na sekundu," dodal basgitarista Lukáš Fila. Koller pripravuje pre svoj projekt aj turné, na ktorom sa budú striedať rôzni hostia. Korben Dallas sa v rámci Kollerovej šnúry predstavia v dvoch mestách - v Hlubokej nad Vltavou (21. októbra) a v Ostrave (30. novembra).


Z ponuky Kollerových hitov si kapela vybrala úspešnú skladbu Chci zas v tobě spát. Ku cover verzii ponúkli aj videoklip, ktorý je oddnes dostupný na službe YouTube. Režisérom klipu je Jonáš Karásek, ktorý stojí za snímkou Kandidát (2013). Za kameru sa postavil Tomáš Stanek, ktorý okrem dokumentárnych filmov Stratená dovolenka (2006) či Para nad riekou (2015) pracoval na snímkach Děti (2014) alebo Agáva (2016). Obaja menovaní spolupracovali s Korben Dallas už aj v minulosti - Karásek na klipe k duetu Spolu s Janou Kirschner a Stanek na videu Beh.


Formácia Korben Dallas vznikla v roku 2010. Ich prvý album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako záznam koncertu, nominovali na Radio_Head Award v kategórii Album roka - cena kritikov. Muzikanti si počas udeľovania Radio_Head Awards v roku 2013 prevzali tri sošky, a to v kategóriách - Koncertná kapela/interpret roka, Album roka (Karnevalová vrana, 2013) a Singel roka (Otec). Na konte majú tiež nahrávky Banská Bystrica (2014), z ktorej pochádza spomínaný duet s Janou Kirschner Spolu, a Kam ideme (2015).


Termíny koncertov Korben Dallas + špeciálny hosť Cambiar La Música:


28. októbra - Žilina, Smer Music Bar
29. októbra - Praha, Palác Akropolis
18. novembra - Košice, Tabačka Kulturfabrik
19. novembra - Bratislava, Ateliér Babylon

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies