VIDEO Slovan remizoval v Tiraspoli, na jeseň v pohárovej Európe

NETKY.SK • 7 August 2014, 06:41 • 2 min
VIDEO Slovan remizoval v Tiraspoli, na jeseň v pohárovej Európe

TIRASPOĽ - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali 0:0 s hráčmi FC Šeriff Tiraspoľ v stredajšom odvetnom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2014/2015 v Moldavsku.

slovakia

left justify in out

Minulotýždňový prvý duel na Pasienkoch sa skončil víťazstvom domácich 2:1, čo v kombinácii so stredajším výsledkom posunulo do play-off najprestížnejšej klubovej súťaže "starého kontinentu" zverencov Čecha Františka Straku. 

 

"Belasí" sa môžu tešiť na účinkovanie v pohárovej Európe počas celej jesennej časti sezóny. Okrem dvojzápasu v play-off kontinentálneho pohára číslo jeden ich čaká ďalších šesť súbojov v Lige majstrov alebo Európskej lige, keďže neúspešné tímy z play-off LM budú účinkovať v skupinovej fáze EL. Úradujúci moldavský šampión sa presunie do play-off Európskej ligy. 

Liga majstrov - 3. predkolo - odveta - streda: 
FC Šeriff Tiraspoľ (Mold.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 0:0, prvý zápas 1:2 - do play-off LM postúpil Slovan Bratislava 
ŽK: 18. Elkin Blanco - 5. Grendel, 90.+ Vittek, ČK: 56. Elkin Blanco (Šeriff) za faul po druhej ŽK, rozhodoval: Vad (Maď.) 

 


Zostavy: 
Šeriff: Degra - Balima, Metoua, Muresan, Joaozinho - Elkin Blanco - Ismail Isa, Ginsari (46. Henrique Luvannor), Cadú, Ricardinho (58. Leonel Olímpio) - Fred Benson (61. Juninho Potiguar) 
Slovan: D. Perniš - Čikoš, D. Hudák, Niňaj, Jablonský - Kolčák (85. Halenár), Grendel - Žofčák, Soumah (90.+ Jakúbek), Milinkovič - Fořt (59. Vittek) 
 

Už po polminúte vystrelil spoza šestnástky Jablonský, ale minul cieľ. Na druhej strane sa neujal pokus o lob v podaní Ginsariho. V 12. min slovanisti skórovali, ale ich gól neplatil pre jasné postavenie Fořta mimo hry. Na konci 20. min projektil z kopačky Ricardinha len tesne minul bránku. Prvú strelu medzi tri žrde vyslal až v 34. min Grendel. Päť minút pred koncom prvého polčasu vyrazil Ricardinhovu bombu zo sľubnej pozície v pokutovom území Perniš. Vyrovnanú prvú časť zápasu ukončila šanca "belasých" so zakončením Milinkoviča a následnou nevydarenou dorážkou Fořta. 

 

Druhé dejstvo otvorila hlavička Niňaja po rohovom kope Žofčáka, obranca Slovana bol síce osamotený, ale v záklone a jeho pokus smeroval vysoko nad. Po necelej hodine hry oslabil domácich Elkin Blanco, ktorý za faul po druhej žltej karte nedobrovoľne predčasne putoval pod sprchy. Napriek tomu mohli domáci udrieť, keď Ismail Isa strelou z diaľky trafil brvno. O dve minúty kontroval rovnakým spôsobom Soumah. V 71. min v nájazde neuspel striedajúci Vittek, skvelou "uličkou" sa pri tejto akcii zaskvel Soumah a parádnym zákrokom Degra. Do konca duelu boli domáci bezzubí a Bratislavčania sa nehrnuli do útoku, preto sa zrodila bezgólová remíza. 

Hlas: 
František Straka (tréner Slovana): "Som skutočne šťastný, že sme dokázali postúpiť do play-off Ligy majstrov. Podali sme výborný taktický výkon. Spočiatku sme sa ťažšie vyrovnávali so silnými stránkami Šeriffu, ktorý má výborné mužstvo. S pribúdajúcimi minútami sa náš výkon zlepšil a od polovice zápasu sme už kontrolovali hru. Šeriff mal niekoľko príležitostí, ale my sme si utvorili dve stopercentné šance, z ktorých sme mali rozhodnúť oveľa skôr o osude tohto dvojzápasu. Stretnutie bolo potom až do úplného konca dramatické. Našťastie sme to zvládli k našej spokojnosti." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies