VIDEO Slon v Thajsku nakreslil svoj autoportrét! Štetec používa s absolútnou presnosťou

NETKY.SK • 15 August 2017, 10:22 • 2 min
VIDEO Slon v Thajsku nakreslil svoj autoportrét! Štetec používa s absolútnou presnosťou

Domestikovaný slon v Thajsku samostatne nakreslil obraz samého seba.

slovakia

left justify in out

To, že slony sú inteligentné tvory vieme už dávno. Schopnosťami sa dokonca vraj vyrovnajú primátom. A hoci sa nám môže zdať, že ich chobot je neohrabaný a nešikovný, opak je pravdou. Sú v ňom tisíce nervových zakončení, vďaka ktorým je mimoriadne jemný a citlivý. A tak ho okrem oberania listov z vysokých konárov môže slon využiť aj oveľa kreatívnejšie, napríklad na maľovanie.

 

Videá, na ktorých slony chobotom maľujú sa často spochybňovali. Mnohí neverili, že slon môže skutočne samostatne vytvoriť kresbu. Je nespochybniteľné, že za menšej asistencie dokáže pomocou vlastného vnímania vytvoriť abstraktné obrazy. Pokiaľ však ide o maľby zobrazujúce konkrétne tvary ako je to v prípade tohto videa, treba povedať, že slony nedokážu vnímať obrysy tak, aby ich dokázali zachytiť na papier. Sú však schopní naučiť sa na základe pokynov svojich asistentov pohybovať chobotom presne tak, aby sa im podarilo nakresliť napríklad aj vlastný autoportrét.

 

Slon svoje „umenie“ predvádza pred zvedavým publikom. Jeho asistent a učiteľ mu pomáha len s namáčaním štetca do farieb. Za krátko sa na plátne objavuje verná podoba zvieraťa, ktorú by mal problém vytvoriť nejeden z nás. Slon vie, že za správne ťahy dostane odmenu v podobe cukrovej trstiny a potlesku publika, ktorý teší tak samotného „umelca“, ako aj jeho učiteľa. Takéto originálne práce si záujemcovia následne môžu zakúpiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies