VIDEO Slávny štadión chceli zdemolovať odpálením. Nevyšlo to, vraj ho postavili príliš dobre

NETKY.SK • 4 December 2017, 20:19 • 2 min
VIDEO Slávny štadión chceli zdemolovať odpálením. Nevyšlo to, vraj ho postavili príliš dobre

Ikonický štadión Silverdome v Detroite, na ktorom až do roku 2001 hral svoje zápasy futbalový tím Lions, sa mal v nedeľu o pol deviatej zrútiť po odpálení desiatok náloží. Keď explózia doznela a prach sa ustálil, ľudia neverili vlastným očiam. Štadión stál pevne ďalej!

slovakia

left justify in out

Štadión je nefunkčný od roku 2001 a teraz uvoľňuje miesto novej zástavbe, píše server Novinky.cz. Nedeľný odstrel mal odštartovať deväť až dvanásťmesačnú likvidáciu športoviska. Nálože umiestnili ku každému z oceľových nosníkov, ktoré podopierali horný prstenec budovy. Po zničení nosníkov sa mala horná čať stavby zrútiť. Nič sa však nestalo.

 

"Silverdome bol skrátka postavený až príliš dobre," smial sa jeden z pracovníkov v rozhovore pre CNN. Aj keď demolícia neodštartovala podľa plánu, ďalší z pracovníkov sa zdržania neobáva. "Spadne to, len nevieme kedy. Musíme počkať, kým gravitácia neodvedie svoju prácu," povedal.

 

Na začiatok likvidácie sa prišlo pozrieť veľa ľudí, ktorí mali s miestom spojených množstvo zážitkov, či už športových alebo fanúšikovských. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies