VIDEO Skupina Oceán pokrstí v Bratislave album Ve smíru

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 13:18 • 2 min
VIDEO Skupina Oceán pokrstí v Bratislave album Ve smíru

BRATISLAVA - Česká skupina Oceán pokrstí 19. augusta v Bratislave aktuálny album Ve smíru (2016). Kapela uvedie novinku do života aj 15. júna v Prahe a 22. júna v Brne. Nahrávka má celkovo jedenásť skladieb, medzi nimi je aj pieseň Bludný Holanďan, ku ktorej formácia nedávno zverejnila videoklip.

slovakia

left justify in out

Na produkcii štúdiovky sa podieľal Armin Effenberger, ktorý podľa klávesáka Petra Kučeru zohral pri nahrávaní tohto kolektívneho diela významnú úlohu. "Po zvukovej stránke je to súčasnosť, ale zároveň sme chceli nadviazať na albumy z rokov 1990, 1991 a 1992. Tento album považujem za akýsi most medzi vtedajšou dobou a súčasnosťou. Vrátili sme sa k tomu, čo nás baví, čím žijeme," uviedol bubeník Jan Vozáry.


O texty sa postaral Petr Hons. "Chcel som, samozrejme, nadviazať na Oceán, ale aj na Shalom a veci, ktoré som písal pre Petra Muka na jeho sólové albumy," povedal textár. S dielom je spokojná aj speváčka kapely Jitka Charvátová. "Myslím si, že sa poradilo nadviazať na čaro Oceánu a jeho posolstvo," vyjadrila sa.


Skupina Oceán vznikla v roku 1985 a jej pôvodnú zostavu tvorili Petr Muk (spev), Petr Kučera (klávesy), Jan Vozáry (bicie) a Zdeněk Pavelec (gitara), ktorý v roku 1987 kapelu opustil. V tom istom roku sa k formácii pridal Dušan Vozáry (klávesy). Skupina v roku 1993 ukončila činnosť a v roku 2011 sa vrátila na scénu.

 

Formáciu v súčasnosti tvoria spomínaní Petr Kučera, Jan Vozáry, Petr Hons a Jitka Charvátová, ktorá nahradila zosnulého speváka Petra Muka. Oceán má na konte štúdiovky Dávná zem (1990), Pyramida snů (1991), 2 1/2 (1992) či kompilácie Dekáda (1995) a Best of (2009).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies