VIDEO Skupina Green Day prichádza s novým singlom Bang Bang

NETKY.SK • 10 August 2016, 15:15 • 2 min
VIDEO Skupina Green Day prichádza s novým singlom Bang Bang

BRATISLAVA - Skupina Green Day poteší fanúšikov novým singlom. Ako uviedol pre médiá spevák Billie Joe Armstrong, skladba bude mať názov Bang Bang a kapela ju zverejní už vo štvrtok (11.8.).

slovakia

left justify in out

Green Day patrí k reprezentantom americkej punk-rockovej scény. Celosvetovo sa preslávili v roku 1994 albumom Dookie, ktorý obsahoval hity Basket Case a When I Come Around. Albumu sa predalo viac ako 20 miliónov a trojica zaň získala Grammy. Dodnes je komerčne najúspešnejším titulom Green Day. Kapela vtedy rozpútala novú punkovú revolúciu a spolu s The Offspring alebo Blink-182 vrátila divoký rock do hitparád.

 

Postupne nasledovali úspešné albumy Insomniac (1995), Nimrod (1997) a Warning (2000), ďalším zásadným albumom bola až rocková opera American Idiot (2004), ktorá skupinu znova prepojila s mladou generáciou. Album, ktorý obsahuje dva z najväčších hitov Green Day, pesničky Boulevard Of Broken Dreams a Wake Me Up When September Ends, vyniesol skupine sedem nominácií na cenu Grammy, z toho dve víťazné za najlepší rockový album a nahrávku roka.

 

Zo zatiaľ zverejnených informácií zo zákulisia nie je zrejmé, či Green Day chystajú nový album. Fanúšikovia ho však už očakávajú, keďže predchádzajúci Tré! vydali v decembri 2012.

TASR informovala marketingová a promo manažérka vydavateľstva Warner Music Renáta Tomášová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies