VIDEO Sklamaný Sagan na desiatom mieste v druhej etape Tour de France

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 07:12 • 2 min
VIDEO Sklamaný Sagan na desiatom mieste v druhej etape Tour de France

LIEGE - Nemecký cyklista Marcel Kittel zvíťazil v nedeľňajšej 2. etape pretekov Tour de France.

slovakia

left justify in out

Jazdec stajne Quick-Step Floors sa presadil v záverečnom hromadnom špurte 203,5 km dlhej trate z nemeckého Düsseldorfu do belgického Liege. Na druhej priečke finišoval Francúz Arnaud Démare z FDJ a tretí skončil Andre Greipel z tímu Lotto–Soudal. Slovenský pretekár Peter Sagan obsadil 10. priečku. Jeho brat a tímový kolega z Bora-Hansgrohe Juraj obsadil 91. miesto v rovnakom čase ako víťaz. Na čele celkového poradia zostal víťaz úvodnej etapy Geraint Thomas z Veľkej Británie.

 

"Neviem, čo mám na to povedať, som veľmi šťastný. Dnešnú etapu, ktorá štartovala v Nemecku, som chcel vyhrať a nakoniec sa mi to aj podarilo," povedal Kittel, pre ktorého to bolo jubilejné desiate víťazstvo na Tour. Thomas má na čele klasifikácie päťsekundový náskok pred Švajčiarom Stefanom Küngom. Na tretie miesto poskočil Kittel, ktorý má manko šesť sekúnd. Peter Sagan figuruje na 17. mieste (+25 s), Juraj na 135. (+1:37).

 

"Ako tím sme zvládli druhú etapu. Kolegovia pracovali veľmi tvrdo v ťažkých podmienkach, aby ma priviedli v bezpečí do záverečného špurtu. Bohužiaľ, začal som špurtovať priskoro a potom ma zavrel Colbrelli. Nemám k tomu čo povedať. Môj šprint nebol dobrý. Ale cítim sa dobre, takže to vyskúšam aj zajtra," uviedol vyjadrenie Petra Sagana portál cycling-info.sk.

 

Organizátori pripravili na nedeľu rovinatú etapu vhodnú pre špurtérov s dvomi vrchárskymi prémiami, no len 4. kategórie, takže nemohli výraznejšie ovplyvniť výsledky. Pretekárom však podmienky komplikoval opäť dážď, ktorý sa podpísal pod viacero pádov. Ihneď po štarte sa z pelotónu odpútala štvorica Thomas Boudat (Direct Energie), Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro), Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) a Yoann Offredo (Wanty-Gobert), ktorí si po pár kilometroch vypracovali vyše trojminútový náskok. Ten po 70 odjazdených kilometroch klesol na dve minúty. Jedinú rýchlostnú prémiu v etape vyhral Boudat, v špurte pelotónu bol najlepší Kristoff, P. Sagan skončil deviaty.

 

 

Sto km pred koncom bol náskok unikajúcej štvorice približne 2:45 minúty, 40 km pred cieľom už len minúta. Približne 30 km pred koncom prišlo k hromadnému pádu, do ktorého sa zaplietli aj favoriti na celkové poradie Froome a Bardet, ale rýchlo nasadli späť na bicykle a pokračovali. V páde však bolo viacero pretekárov Sky. V záver boli na čele už len Phinney a Offredo, ale pelotón ich rýchlo dobiehal a všetko smerovalo k hromadnému špurtu. V ňom mal najviac síl Kittel, ktorý na druhú priečku odsunul Démarea. P. Sagan bol dlho na dobrej tretej pozícii, ale v závere nemal miesto na útok a finišoval na desiatom mieste.

 

výsledky 2. etapy (Düsseldorf - Liege, 203,50 km):

1. Marcel Kittel (Nem./Quick-Step) 4:37:06 h, 2. Arnaud Démare (Fr./FDJ), 3. André Greipel (Nem./Lotto), 4. Mark Cavendish (V.Brit./Dimension Data), 5. Dylan Groenewegen (Hol./Lotto NL-Jumbo), 6. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain-Merida), 7. Ben Swift (V.Brit./SAE Team Emirates), 8. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 9. Michael Matthews (Aus./Sunweb), 10. Peter SAGAN všetci rovnaký čas, ... 91. Juraj SAGAN (obaja SR/Bora-Hansgrohe)

 

celkové poradie:

1. Geraint Thomas (V.Brit./Sky) 4:53:10 h, 2. Stefan Küng (Švajč./BMC) +5 s, 3. Kittel +6, 4. Vasil Kirijenka (Bielorus./Sky) +7, 5. Matteo Trentin (Tal./Quick-Step) +10, 6. Christopher Froome (V.Brit./Sky) +12, 7. Jos Van Emden (Hol./Lotto NL-Jumbo) +15, 8. Michal Kwiatkowski (Poľ./Sky), 9. Edvald Boasson Hagen (Nór./Dimension Data) +16, 10. Nikias Arndt (Nem./Sunweb), ... 17. Peter SAGAN +25, 135. Juraj SAGAN +1:37

 

bodovacia súťaž:

1. Kittel 63 b, 2. Démare 38, 3. Greipel 25, 4. Colbrelli 24, 5. Cavendish 22, 6. Taylor Phinney (USA/Cannondale-Drapac) 21, 7. Thomas 20, 8. Thomas Boudat (Fr./Direct Energie) 20, 9. Küng 17, 10. Matthews 17, ... 15. Peter SAGAN 14

 

súťaž vrchárov:

1. Taylor Phinney (USA/Cannondale-Drapac) 2 body

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona