VIDEO Skaza na doneckom letisku, po intenzívnom boji ho ovládli separatisti

NETKY.SK • 19 Január 2015, 12:00 • 2 min
VIDEO Skaza na doneckom letisku, po intenzívnom boji ho ovládli separatisti

DONECK - Proruskí povstalci na východe Ukrajiny dnes vyhlásili, že po dlhých dňoch intenzívnych bojov ovládli letisko v meste Doneck. Ukrajinskí predstavitelia však nepotvrdili ústup z pozícií, informovala tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

"Všetky pokusy ukrajinskej armády ovládnuť letisko a pomstiť sa za vlaňajšiu porážku... zlyhali," povedal dnes skoro ráno povstalecký vodca Alexandr Zacharčenko na tlačovej konferencii v Donecku, ktoré je metropolou samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

 

Zacharčenko obvinili Ukrajinu z podniknutia raketovej a delostreleckej paľby takej intenzity, akú povstalecké sily "ešte nikdy predtým nezažili".

 

Baštou separatistov otriasala celý uplynulý víkend ťažká delostrelecká paľba oboch táborov, pričom zúrili boje predovšetkým o terminál letiska a jeho okolité oblasti. Občasné výbuchy bolo dnes skoro ráno zo smeru letiska stále počuť.

 

Ukrajinskí predstavitelia nepotvrdili ústup. Poradca ukrajinského prezidenta Petra Porošenka Jurij Biriukov napísal nadránom na svojom oficiálnom účte na Facebooku, že v noci nadnes evakuovali z letiskového terminálu ranených vojakov, ale ich počet neuviedol.

 

"My svojich neopustíme, nikto na nich nezabúda. Všetko bude naše, ale nie hneď. Učíme sa," uviedol Biriukov.

 

OSN odhaduje, že od apríla bolo na východe Ukrajiny zabitých už vyše 4700 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies