VIDEO: Škandál severomacedónskeho premiéra: Komici ho nahovorili na úplatok!

NETKY.SK • 10 Júl 2019, 07:53 • 2 min
VIDEO: Škandál severomacedónskeho premiéra: Komici ho nahovorili na úplatok!

MOSKVA - Dvaja ruskí komici "nachytali" severomacedónskeho premiéra Zorana Zaeva a nahovorili ho na vysoký úplatok.

slovakia

left justify in out

Komici Alexej "Lexus" Stoľarov a Vladimir "Vovan" Kuznecov sú celosvetovo známi tým, že už „nachytali“ osobnosti zo svetového šoubiznisu i politickej scény. Ich obeťami sa už stal napríklad spevák Elton John, bieloruský prezident Alexander Lukašenko alebo aj francúzsky prezident Emmanuel Macron.

 

Ich najnovším "úlovkom" je telefonát s premiérom Severného Macedónska Zoranom Zaevom, z ktorého sa napokon vykľul veľký škandál. Komici sa v telefóne vydávali za bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka a ich cieľom bolo presvedčiť Zaeva k dosiahnutiu samostatnosti macedónskej pravoslávnej cirkvi. V mene Porošenka mu pritom navrhli, aby v tejto veci oslovil ekumenického patriarchu Bartolomeja a ponúkol mu úplatok vo výške 100-tisíc eur. Zaev nadšene súhlasil.

 

img

 

"V mojom prípade som platil 150.000 eur, avšak pre vás to bude lacnejšie," povedali Zaevovi imitátori ukrajinského prezidenta, ktorý počas trvania svojho mandátu dosiahol uznanie nezávislosti Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi od Moskovského patriarchátu. Zaev odpovedal: "Skvelé! To nebude problém."

 

Samozrejme, krátko po zverejnení záznamu tohto telefonického hovoru prostredníctvom youtubového kanálu komikov vypukol škandál. Zaev, ktorý stojí na čele vládnuceho Sociálnodemokratického zväzu Macedónska (SDSM), sa včera verejne ospravedlnil, zo svojej funkcie však rezignovať odmieta. "Stal som sa obeťou svojej otvorenosti (...)," skonštatoval Zaev.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies