VIDEO Sima Martausová zložila skladbu Baránok Národnému stretnutiu mládeže P18

NETKY.SK • 9 Október 2017, 06:00 • 2 min
VIDEO Sima Martausová zložila skladbu Baránok Národnému stretnutiu mládeže P18

BRATISLAVA – Súčasťou duchovnej prípravy na Národné stretnutie mládeže P18, ktoré sa bude konať na budúci rok v júli v Prešove, bude deväť nových autorských piesní.

slovakia

left justify in out

Prvú z nich s názvom Baránok zložila a nahrala Sima Martausová. Informoval o tom Pavol Danko, ktorý je zodpovedný za duchovnú prípravu podujatia P18. Skladbu zverejnili na webovej stránke Národné stretnutie mládeže (v časti Odvážny rok). K Martausovej sa postupne pridajú ďalší slovenskí gospeloví interpreti ako Dominika Gurbaľová, Eva Hrešková, Heartbeat, Poetica Musica, F6, FireFly, Lámačské chvály a ESPÉ.

 

“Keďže téma pre mňa bol Ján Krstiteľ, inšpiráciu som čerpala hlavne zo Svätého písma a z toho, ako Ján žil. Páči sa mi, ako upriamoval pozornosť ľudí nie na seba, ale na Ježiša. V tom je aj pre mňa veľkým vzorom, v tom čo robím. Preto aj keď tvorím, alebo spievam, v duchu si často opakujem, že nie vďaka mne sa to deje, ale vďaka nemu. Teším sa z toho a zároveň je to pre mňa česť. Pieseň Baránok sme nahrávali spolu s mojím bubeníkom Ajdžim a s gitaristom Jimim Cimbalom. Chlapci pieseň pekne dotvorili a mám z nej veľkú radosť. Je to zároveň aj taká moja modlitba,” uviedla Martausová.

 

Speváčka stála aj pred dvomi rokmi za hymnou Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade. Danko informoval aj o ďalších pripravovaných novinkách v súvislosti s Národným stretnutím mládeže v Prešove. Máriina cesta je seriál, ktorý pripravujú spolu s rožňavským biskupom Stanislavom Stolárikom, v ktorom predstavia mariánske modlitby rečou mladých.

 

Zároveň ku každej téme napíšu talentovaní divadelníci pôvodný scenár na krátku divadelnú hru, ktorú môže ktokoľvek nacvičiť v škole, či vo svojej farnosti. Autorkou prvej s názvom Mreže je Katarína Pirohová z Veľkého Šariša. Na historicky treťom Národnom stretnutí mládeže P18 v Prešove (po R13 v Ružomberku a P15 v Poprade) začnú slovenskí mladí veriaci oficiálne prípravy na Svetové dni mládeže v Paname.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies