VIDEO Silný vietor spôsobil v Medzilaborciach a v neďalekej obci Čabiny viaceré škody

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 11:54 • 2 min
VIDEO Silný vietor spôsobil v Medzilaborciach a v neďalekej obci Čabiny viaceré škody

Čabiny/Medzilaborce – Silný vietor spôsobil v utorok (30.5.) v Medzilaborciach a v neďalekej obci Čabiny viaceré škody súvisiace s popadanými stromami a strhnutými strechami. Ako TASR informoval starosta Čabín Milan Moroz, v obci vyhlásili mimoriadnu situáciu.

slovakia

left justify in out

Hasiči i dnes odstraňovali strhnutú strechu na kultúrnom dome, aby nedošlo k zraneniam. Zatopené sú aj vnútorné priestory objektu. "V sále sa nepohybujeme, lebo je tam sadrokartón a bojíme sa, že to spadne," priblížil.

Strechu by chceli prikryť fóliou, aby predišli ďalším škodám. Tie budú vyčíslené pravdepodobne dnes. Vedľajšia budova obecného úradu zostala neporušená. Iné škody v obci nezaznamenali. Kultúrny dom podľa Moroza len nedávno prešiel rekonštrukciou. Okrem iného tam urobili novú fasádu, vymenili okná, prerábali sa sociálne zariadenia i kuchyňa.

 

V Medzilaborciach spôsobil silný vietor s dažďom najväčšie škody v areáli amfiteátra. Ako uviedol Anton Sabo z referátu výstavby mesta, z jednej budovy, ktorú momentálne využívajú ako skladové priestory, strhlo strechu. "V miniskanzene spadli dva stromy, ktoré nám poškodili oplotenie," spomenul s tým, že popadané stromy zaevidovali na viacerých miestach v meste. Na jednom zo sídlisk boli podľa jeho ďalších slov poškodené miestne komunikácie.

 

Pozostatky po víchrici odstraňujú mestskí zamestnanci, samospráva plánuje už aj opravu spomínanej strechy. Škody na majetku budú podľa Saba vyčíslené dnes.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona