VIDEO Silný tajfún na Taiwane: Prevrátené autá, rozbité okná, hlásia dvoch mŕtvych a 66 zranených

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 11:28 • 2 min
VIDEO Silný tajfún na Taiwane: Prevrátené autá, rozbité okná, hlásia dvoch mŕtvych a 66 zranených

TCHAJ-PEJ - Silný tajfún Nepartak sprevádzaný intenzívnym dažďom a silným vetrom dorazil dnes ráno na Taiwan, kde zahynuli najmenej dvaja ľudia a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Podľa agentúry DPA to uviedli tamojšie úrady. Tajfún vstúpil nad pevninu na juhovýchode krajiny pri meste Tchaj-tung o 05.50 h miestneho času (štvrtok 23.50 SELČ).

slovakia

left justify in out

Jeden muž zomrel po tom, ako ho z pláže zmietlo do mora. A v Taiwanskom prielive sa utopil vojak, ktorý tam lovil ryby. Jeho telo objavili až dnes ráno.

 

 

Najmenej 66 ľudí na východe ostrova zasiahli padajúce stromy alebo ich zranilo rozbité sklo, informoval pracovník celoštátneho strediska pre výnimočné operácie.

 

 

Vyše 390.000 rodín zostalo bez elektriny a 5200 rodín bez vody z vodovodu.

 

Očakáva sa, že tajfún sa zdrží na Taiwane ešte dnes a potom sa posunie smerom k juhu Číny, uviedol taiwanský meteorologický úrad. Dodal, že meteorologické stanice namerali nárazy vetra s rýchlosťou vyše 200 kilometrov za hodinu.

 

 

Televízne stanice priniesli zábery, ako v meste Tchaj-tung vietor prevracia autá a rozbíja okná.

 

Taiwanské železnice prerušili na niektorých tratiach premávku, vrátane vysokorýchlostných vlakov. Zrušených bolo tiež vyše 300 medzinárodných letov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies