VIDEO Silné zemetrasenie v Pakistane: Hlásia 1 mŕtveho a 30 zranených

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 06:58 • 2 min
VIDEO Silné zemetrasenie v Pakistane: Hlásia 1 mŕtveho a 30 zranených

ISLAMABAD - Silné zemetrasenie, ktoré zasiahlo dnes viacero krajín Ázie, zanechalo po sebe na severozápade Pakistanu jedného mŕtveho a 30 zranených. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia pakistanského hlavného mesta Islamabad utiekli von z budov, ktoré sa pri zemetrasení rozkolísali. Tamojšia televízia odvysielala zábery ľudí, ako sa modlia na verejnosti.

 

 

Podľa pakistanského predstaviteľa, na ktorého sa odvoláva AP, malo dnešné zemetrasenie magnitúdu 7,1 a jeho epicentrum sa nachádzalo pri hranici medzi Afganistanom a Tadžikistanom. Americká geologická služba USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, uvádza magnitúdu 6,6 a miesto vzniku 86 kilometrov juhovýchodne od afganského mesta Fajzábád.

 

 

Dnešné zemetrasenie podľa zdrojov AP otriaslo viacerými pakistanskými mestami a pocítili ho aj v afganskom Kábule či indickom Naí Dillí. Predstavitelia pakistanského úradu civilnej ochrany uviedli, že v dôsledku otrasov sa zrútili steny domov na severozápade krajiny, pričom jeden človek zahynul a 30 previezli do nemocníc so zraneniami.

 

 

Podľa údajov USGS otrasy vychádzali z hĺbky 210 kilometrov pod zemským povrchom. Ide o rovnakú hĺbku ako pri zemetrasení s magnitúdou 7,5 z vlaňajšieho októbra, ktoré si v rovnakej pohraničnej oblasti vyžiadalo takmer 300 obetí na životoch.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies