VIDEO Bilancia zemetrasenia v Ekvádore stúpla na 272 mŕtvych a 2600 zranených

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 06:29 • 2 min
VIDEO Bilancia zemetrasenia v Ekvádore stúpla na 272 mŕtvych a 2600 zranených

QUITO - Oficiálny počet mŕtvych v dôsledku sobotňajšieho zemetrasenia v Ekvádore sa zvýšil na 350, hľadanie ďalších obetí a živých ľudí pod zrútenými budovami však stále pokračuje. Ekvádorský minister bezpečnosti César Navas to uviedol dnes vo vyjadrení pre televíznu stanicu Teleamazonas, ktoré prevzala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ekvádorský prezident Rafael Correa predtým informoval, že zemetrasenie v oblasti pozdĺž ekvádorského pobrežia po sebe zanechalo aj takmer 2600 zranených.  Po návšteve v oblastí postihnutých zemetrasením Correa povedal, že počet obetí "sa ešte nepochybne výrazne zvýši", ale Ekvádor sa aj s touto tragédiou vyrovná.

 

V sobotu zasiahlo pobrežné oblasti Ekvádoru zemetrasenie s magnitúdou 7,8. Išlo o najsilnejšie zemetrasenie na území tohto štátu od roku 1979.

 

Podľa americkej geologickej služby USGS sa epicentrum otrasov nachádzalo 27 kilometrov juhovýchodne od pobrežného mesta Muisne, v riedko obývanej oblasti rybárskych prístavov, obľúbenej najmä medzi zahraničnými turistami.

 

 

 

Úrady v jednej z najviac postihnutých provincií Manabí s hlavným mestom Portoviejo oznámili, že z väzenia El Rodeo neďaleko tohto mesta ušlo počas chaosu po zemetrasení 180 väzňov. Dvadsať z nich sa podarilo zadržať a niektorí sa vrátili sami, väčšina je však na úteku.

 

 

V niekoľkých mestách postihnutých zemetrasením došlo navyše k rabovaniu.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies