VIDEO Silné zemetrasenie, ktoré zasiahlo Guatemalu si vyžiadalo najmenej päť obetí

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 09:53 • 2 min
VIDEO Silné zemetrasenie, ktoré zasiahlo Guatemalu si vyžiadalo najmenej päť obetí

GUATEMALA - Najmenej päť mŕtvych a sedem zranených si vyžiadalo zemetrasenie s magnitúdou 6,9, ktoré v noci nadnes zasiahlo západnú časť Guatemaly v blízkosti hraníc s Mexikom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dve osoby zomreli, keď ich zasiahli časti zrútených budov. Zvyšní traja ľudia dostali zo stresu infarkt. Zemetrasenie zasiahlo krajinu približne hodinu a pol po polnoci miestneho času (21.29 SELČ). Epicentrum sa nachádzalo osem kilometrov juhozápadne od mesta Tajumulco v hĺbke 111 kilometrov.

 

Otrasy poškodili viacero domov a na niektorých miestach spôsobili aj zosuvy pôdy, ktoré zavalili priľahlé cesty. Zemetrasenie bolo cítiť aj v hlavnom meste Guatemaly, odkiaľ však nehlásili žiadne škody.

 

Zemetrasenia v oblasti Guatemaly a na juhu Mexika sú pomerne časté. Obzvlášť ničivé otrasy o sile 7,5 stupňa zaznamenali v roku 1976. Zahynulo pri nich asi približne 23.000 ľudí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies