VIDEO Silná explózia otriasla centrom Bagdadu, nastražená bomba zabila najmenej jedenásť ľudí

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 06:31 • 2 min
VIDEO Silná explózia otriasla centrom Bagdadu, nastražená bomba zabila najmenej jedenásť ľudí

BAGDAD - Najmenej 11 mŕtvych a 47 zranených si vyžiadal výbuch nálože umiestnenej v zaparkovanom aute, ktorý v noci nadnes otriasol štvrťou Karráda irackej metropoly Bagdad.

slovakia

left justify in out

Uviedla to iracká televízia as-Sumaríja s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje. K útoku došlo krátko po polnoci miestneho času v blízkosti reštaurácie a zmrzlinárne na rušnej ulici, ktorá bola v tom čase plná ľudí a áut. Video z pouličnej kamery zachytávajúce okamih explózie zverejnil na svojom twitterovom účte bývalý iracký veľvyslanec v USA a Japonsku Lukman Faily.

 

Fotografie a videá zhotovené po výbuchu zachytávajú lokálne požiare, zničené zariadenie reštaurácie a ulicu pokrytú troskami. Podľa irackých zdrojov, ktoré chceli zostať v anonymite, sa k útoku prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS). Útok sa stal v prvých dňoch moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Práve počas ramadánu počet takýchto činov v Iraku stúpa.

 

 

V štvrti Karráda žijú prevažne šiiti. Výbuch silnej nálože, ku ktorému tam došlo 3. júla 2016, si vyžiadal najmenej 324 mŕtvych. Išlo o najhorší bombový útok v Iraku od zvrhnutia režimu Saddáma Husajna pri vojenskej invázii pred 14 rokmi. K zodpovednosti zaň sa tiež prihlásil tzv. Islamský štát.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies