VIDEO Šiesti migranti vo Švédsku brutálne znásilnili ženu na vozíku, verejnosť sa búri: Nie ste tu vítaní!

NETKY.SK • 11 Október 2016, 18:10 • 2 min
VIDEO Šiesti migranti vo Švédsku brutálne znásilnili ženu na vozíku, verejnosť sa búri: Nie ste tu vítaní!

ŠTOKHOLM - Výtržnosti vyvolali vo Švédsku prvé informácie o znásilnení 30-ročnej bezbrannej, na invalidný vozík pripútanej ženy šiestimi migrantmi.

slovakia

left justify in out

Dejiskom incidentu bolo mestečko Visby na ostrove Gotland, kde žena smerovala z reštaurácie taxíkom s jedným z migrantov domov, keď pocítila silné nutkanie na potrebu. Muž, ktorý bol s ňou vo vozidle, jej ponúkol, že má toaletu doma - v azylovom centre, čo žena s vďakou prijala.

 

Na WC ju však prepadol a znásilnil, jeho päť kolegov v tom po niekoľko hodín brutálne pokračovalo, vyplýva zo ženiných slov, ktoré sprostredkovali niektoré internetové servery vrátane unzensuriert.at. Vyšetrujúci lekár skonštatoval u ženy, ktorá ušla, len čo ju násilníci ponechali na chvíľu na pokoji, šokový stav a ťažké zranenia.


Švédska polícia šesticu mužov-dvadsiatnikov v krátkom čase zadržala. Medzičasom však žiadateľov o azyl, na ktorých podala trestné oznámenia, prepustila na slobodu. Orgány činné v trestnom konaní s ohľadom na politickú korektnosť utajujú národnosť páchateľov. Dokonca aj informáciu o udalosti na jednej zo sociálnych sietí vymazali, pretože vyvolala priveľa nenávistných reakcií.


Švédsky denník Expressen však predsa len priniesol informácie o páchateľoch, ktorí zhodne pochádzajú z radov žiadateľov o azyl. Rozhlasová stanica Nordfront zverejnila na svojom servere videozáznam, ktorý zachytáva dôvodne podozrivých zo znásilnenia.


Prípad viedol už k niekoľkým protestným akciám občanov v škandinávskej krajine, v ktorých účastníci dali najavo svoj hnev v súvislosti s konaním azylantov i postupom polície. V mestečku Visby posilnili v reakcii na udalosti policajnú prítomnosť, ostrov Gotland však v rámci Švédska patrí medzi bezpečné lokality.

 

Jeden z pobúrených švédskzch občanom násilníkov vypátral. Na mobil natočil video zo stretnutia.

"To sú tvoji kamoši?!" spýtal sa jedného, ktorého odchytil skôr. "Áno," odpovedal azylant. "Vy ste tí násilníci, čo boli na polícii?" pýtal sa ďalej. Migranti to opäť potrvdili. Potom nemenovaný Švéd neudržal nervy a poriadne im vynadal: "Ste špinavá zver! Opuste túto krajinu. Nie ste tu vítaní!"

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona