VIDEO Sierra Leone hlási viac ako tisíc obetí, ktoré zahynuli pri zosuve pôdy

NETKY.SK • 28 August 2017, 07:21 • 2 min
VIDEO Sierra Leone hlási viac ako tisíc obetí, ktoré zahynuli pri zosuve pôdy

FREETOWN - Zosuv pôdy a záplavy, ktoré 14. augusta zasiahli Freetown, hlavné mesto západoafrického štátu Sierra Leone, si vyžiadali už viac ako 1000 mŕtvych.

slovakia

left justify in out

V nedeľu to počas bohoslužieb za obete uviedli miestni predstavitelia, na ktorých sa odvolala agentúra AP. Vláda už predtým oznámila, že zosuvy pôdy pochovali 450 ľudí. Záchranári a humanitárne organizácie však varovali, že väčšina z viac ako 600 nezvestných sa nepodarí zachrániť.

 

"V zosuve a záplavách zahynulo viac ako 1000 ľudí a my sa nikdy nedozvieme presné číslo," povedala Elenoroh Jokomie Metzgerová, zastupujúca ženy v oblasti Regent ležiacej na okraji hlavného mesta, ktorú pohroma zasiahla.

 

Niektorí kritici obviňujú vládu z toho, že sa nepoučila z podobných prírodných katastrof, ktoré sa udiali v minulosti. Mnohé chudobné oblasti sa nachádzajú takmer na úrovni hladiny mora a chýba im účinný odtokový systém. Metropolu trápi aj neriadená výstavba.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona