VIDEO Šialená jazda z pruhu do pruhu: Opitá vodička s 2,5 promile zabila len 20-ročnú ženu

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 06:14 • 2 min
VIDEO Šialená jazda z pruhu do pruhu: Opitá vodička s 2,5 promile zabila len 20-ročnú ženu

VOJČICE – Polícia zverejnila videozáznam zachytávajúci nedeľňajšiu (29.5.) zrážku dvoch osobných áut v okrese Trebišov, pri ktorej zahynula 20-ročná vodička. Zároveň dnes polícia informovala, že 30-ročná žena, ktorá bola za volantom druhého z vozidiel, mala v krvi 2,5 promile alkoholu.

slovakia

left justify in out

Na videu urobenom z ďalšieho auta je vidieť, ako vozidlo zn. Peugeot riadené 30-ročnou Trebišovčankou viackrát prechádza z jedného kraja cesty na druhý do protismeru. V mierne pravotočivej zákrute napokon Peugeot čelne narazí do protiidúceho vozidla zn. Citroën, ktoré viedla 20-ročná vodička z okresu Michalovce. Tá bola na meste mŕtva, Trebišovčanka podľa predbežnej lekárskej správy utrpela zranenia s dobou liečenia viac ako 14 dní.

 

"Vzhľadom na to, že výsledky lekárskeho vyšetrenia krvi na zistenie požitia alkoholických nápojov u 30-ročnej vodičky vozidla zn. Peugeot boli pozitívne s výsledkom 2,5 promile, je potrebné, aby široká motoristická verejnosť vnímala, resp. videla správanie sa vodiča v cestnej premávke pod vplyvom alkoholických nápojov. V tomto prípade prišla o život mladá vodička. U nej požitie alkoholu zistené nebolo," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

 

K tragickej dopravnej nehode došlo v nedeľu okolo 14.30 h na ceste medzi obcami Vojčice a Horovce. Vodičku z Trebišova po vykonaní procesných úkonov pravdepodobne obvinia z prečinu usmrtenia, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona