VIDEO Severokórejský akvapark vznikol na rozkaz Kim Čong-una. Slúži vraj papalášom, tvrdia utečenci

NETKY.SK • 2 Február 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Severokórejský akvapark vznikol na rozkaz Kim Čong-una. Slúži vraj papalášom, tvrdia utečenci

PCHJONGJANG - Bazény, tobogány, reštaurácie a rôzne športoviská vrátane horolezeckej steny. Na akvaparku Munsu nie je na prvý pohľad nič zvláštne, no návšteva atrakcie navyše nie je nič pre biedou zmietané obyvateľstvo.

slovakia

left justify in out

Akvapark Munsu sa rozkladá na 150-tisícoch metrov štvorcových a otvorený bol v roku 2013. Jeho výstavbu nariadil sám Kim Čong-un a podieľali sa na nej severokórejskí vojaci. Hoci režim tvrdí, že ho v prvom roku navštívilo skoro 900 tisíc návštevníkov, realita bude zrejme úplne iná. Podľa iných správ totiž za prvý polku roka 2016 prišlo len asi 100 tisíc ľudí. Navyše v prvom roku po otvorení podľa webu DailyNK, ktorý dianie v Severnej Kórei sleduje, dostali obyvatelia Pchjongjangu návštevu akvaparku rozkazom.

Lenže návšteva Munsu zrejme nie je nič pre chudobných.

 

Cudzinec tu dá za štvorhodinovej vstupné približne 250 korún, a hoci ceny pre miestne nie sú oficiálne známe, normálny ľudia si môžu nechať o návšteve najskôr iba zdať. "Ten vodný park nie je nič iné, než zábava mierená na vysoko postavené a bohaté kádre z Pchjongjangu. Papaláš, ktorí chcú veľa míňať, tam môžu ísť, ale pre obyčajných ľudí je návšteva vodného parku nemysliteľná," opísal DailyNK jeden zo severokórejských utečencov.

 

Do vodného parku môžu zavítať aj turisti, ktorí si zážitok napospol pochvaľujú kvôli možnosti kontaktu s miestnym obyvateľstvom. "Pre mňa bol vodný park v Pchjongjangu najlepším miestom, kde som si mohol pokecať s miestnymi. Rozprával som sa so študentmi v bazéne a bol to autentický rozhovor," prezradil izraelský právnik Ariel Shalev (32), ktorý do akvaparku zavítal. Úplne bez dozoru ale nebol a jeho sprievodcovia ho dokonca sledovali aj do prezliekacie kabínok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies