VIDEO Severnú Karolínu sužujú po prechode hurikánu záplavy

NETKY.SK • 11 Október 2016, 12:09 • 2 min
VIDEO Severnú Karolínu sužujú po prechode hurikánu záplavy

WASHINGTON - Vrtuľníky a záchranné člny pokračujú dnes v Severnej Karolíne v pátraní po ľuďoch, uväznených záplavami po intenzívnom daždi, ktorý tam priniesol hurikán Matthew.

slovakia

left justify in out

Najhoršia situácia je na východe tohto amerického štátu, kde sa záplavová vlna valí po riekach do Atlantického oceánu. Podľa predpovedí nedosiahli ešte najmenej tri rieky kulmináciu; niektoré z nich dosiahnu maximálnu úroveň až v piatok, informovala agentúra AP.

 

 

Plný rozsah katastrofy v Severnej Karolíne je stále nejasný, podľa všetkého však boli poškodené tisíce domov a ďalšie budovy ohrozujú záplavy. Predpokladá sa, že situácia by mohla byť horšia než po prechode hurikánu Floyd v roku 1999.

 

 

Hurikán Matthew ešte ako hurikán štvrtej kategórie - druhej najvyššej podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice - zabil pred príchodom do USA na Haiti vyše 1000 ľudí a na území USA najmenej 23 (takmer polovicu z nich v Severnej Karolíne).

 

Najmenej traja ľudia sú stále nezvestní.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona