VIDEO Severná Kórea simulovala útoky na juhokórejské vládne objekty

NETKY.SK • 12 December 2016, 06:31 • 2 min
VIDEO Severná Kórea simulovala útoky na juhokórejské vládne objekty

SOUL - Severná Kórea uskutočnila vojenské cvičenia, ktoré simulovali útoky na zariadenia v susednej Južnej Kórei, informovali v nedeľu severokórejské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa ich správy sledoval cvičenia osobne severokórejský vodca Kim Čong-un a s výsledkom bol spokojný, blahoželal vojakom.

 



"Nepriateľskí vojaci nebudú mať priestor, aby sa skryli, tobôž aby uskutočnili nejakú protiakciu," citovala ho tlačová agentúra DPA.


Manévre mali zničiť konkrétne ciele. Štátne noviny Rodong Sinmun zverejnili snímky simulovaných útokov na Modrý dom, oficiálnu rezidenciu juhokórejských prezidentov.

Zo správy nie je jasné, kedy sa cvičenia uskutočnili. Podobné severokórejské simulované útoky na juhokórejské ciele nie sú ničím výnimočným. Severokórejské médiá o podobných cvičeniach informovali aj začiatkom decembra.

Južná Kórea sa obáva vojenskej provokácie svojho severného suseda, ktorý by mohol využiť politickú nestabilitu po odvolaní juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje, obvinenej z korupcie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies