VIDEO: Šéf PFA chce po krvavom zranení Ferdinanda znovu zaviesť ochranné siete

NETKY.SK • 10 December 2012, 19:19 • 2 min
VIDEO: Šéf PFA chce po krvavom zranení Ferdinanda znovu zaviesť ochranné siete

VIDEO Šéf PFA chce po krvavom zranení Ferdinanda znovu zaviesť ochranné siete - Futbal MANCHESTER – Šéf Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA) Gordon Taylor si myslí, že opäť nadišiel čas zvážiť zavedenie ochranných sietí na štadióny medzi trávnikom

slovakia

left justify in out

imgMANCHESTER – Šéf Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA) Gordon Taylor si myslí, že opäť nadišiel čas zvážiť zavedenie ochranných sietí na štadióny medzi trávnikom a divákmi. Táto iniciatíva prišla potom, ako bol v nedeľnom derby zápase City proti United zasiahnutý mincou Rio Ferdinand, ktorému minca spôsobila krvavú tržnú ranu nad ľavým okom. Wayne Rooney zažil v zápase niečo podobné, keď bol zasypaný mincami z tribúny, keď chcel zahrať rohový kop.

Klub Manchester City sa Ferdinandovi okamžite po zápase ospravedlnil. Polícia a FA začali vyšetrovanie incidentu, ktorý nasledoval po víťaznom góle Robina van Persieho v nadstavenom čase.
Potom sa však odohral ešte jeden incident, ktorý nedopadol oveľa horšie len kvôli pohotovému zásahu brankára City, Joe Hartovi. Ten zabránil oveľa horšiemu stretu, keď zastavil fanúšika City, ktorý vbehol na trávnik a chcel sa konfrontovať s Ferdinandom po vstrelenom víťaznom góle v 92.minúte. Tieto hanebné incidenty boli ostro odsúdené oboma klubmi a rovnako aj Futbalovou Asociáciou. Šéf PFA si však myslí, že kritika nie je dostatočná a vyhlásil, že prišiel čas znovu začať diskusiu o opatreniach, ktoré by zabránili fanúšikom hádzať rôzne predmety na trávnik alebo tam rovno vtrhnúť z tribúny.
Vyhlásenie Manchestru City: "Manchester City chce ponúknuť Riovi Ferdinandovi svoje úprimné ospravedlnenie. Klub bezvýhradne odsudzuje akcie, ktoré viedli k jeho poraneniu."

Taylorov hlas sa paradoxne ozýva v čase, keď európske futbalové kluby zvažujú odstránenie podobných oplotení či sietí kvôli zlepšenému správaniu sa ich fanúšikov.
Jeden pozoruhodný príklad je Barcelona, ​​ktorá pred rokom odstránila ochrannú sieť za bránkami na Nou Campe s odôvodnením, že ich fanúšikovia sa správajú „civilizovane a slušne“. Tieto siete boli zavedené kvôli vyhroteným zápasom s ich odvekým rivalom – Realom Madrid, počas uplynulej dekády. Najpamätnejším incidentom je asi ten, keď bol záložník FC Barcelona, Luis Figo, zasypaný fľaškami od whisky, reťazami s bicyklov či dokonca hlavou z prasaťa.

{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=1vGATIqn_nE"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies