VIDEO Sedemročnému dievčatku sa po amputácii dolných končatín splnil sen, stala sa modelkou

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 17:33 • 2 min
VIDEO Sedemročnému dievčatku sa po amputácii dolných končatín splnil sen, stala sa modelkou

BIRMINGHAM - Hneď po narodení bola Angličanke Daisy-May Demetreovej diagnostikovaná vrodená vada tzv. Fibulárna hemimélia. Kvôli tomu sa jej nevyvinula ani jedna noha správne.

slovakia

left justify in out

V jednom chodidle jej chýbali kosti, druhá noha zas bola kratšia. Keďže kvôli tomu neudržala rovnováhu a nemohla sa naučiť poriadne chodiť, rodičia sa na základe odporúčania lekárov rozhodli pre amputáciu oboch končatín pod kolenami. Aj napriek tomu sa dievčaťu v siedmich rokoch splnil jej veľký sen - stala sa modelkou.

 

Sprv mala Daisy veľké bolesti, čo bolo dané zlou kvalitou sadrových odliatkov na konci nohách. Akonáhle ale dostala svoje prvé protetické nohy, rýchlo sa naučila chodiť, behať, ale aj skákať, teda už necíti takmer žiadne obmedzenia.

 

Dnes má Daisy dve sady špeciálnych protetických nôh, ktoré sú ideálne pre rýchle aktivity, a základnú sadu, ktorú nosí do školy.

 

"Daisy sa tak veľmi rýchlo dokáže prispôsobiť danej situácii. To, čo s náhradnými končatinami dokáže, je mnohokrát až neuveriteľné," zveril sa denníku Independent jej otec Alex.

 

Aj preto vytvoril dcére účet na Instagrame, aby Daisy ukázala svetu, čo všetko vie, a zároveň mohla inšpirovať aj ostatných ľudí s podobným osudom.

 

 

Netrvalo dlho a Daisy si na sociálnych sieťach získala pozornosť tisícok ľudí. Vďaka modelingovej agentúre sa jej navyše splnil veľký sen - stala sa modelkou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies