VIDEO Saudskoarabská žena objala muža na verejnosti: Takýto nekompromisný trest ju postihol!

NETKY.SK • 3 August 2018, 10:19 • 2 min
VIDEO Saudskoarabská žena objala muža na verejnosti: Takýto nekompromisný trest ju postihol!

Zákony v Saudskej Arábii sú voči ženám skutočne neľútostné.

slovakia

left justify in out

Saudská Arábia je krajina, ktorá sa striktne riadi prísnym islamským právom. To mimoriadne znevýhodňuje najmä ženy, ktoré nemajú takmer nijaké možnosti. O všetkom rozhodujú muži. Funguje tu napríklad zákon o opatrovníctve, podľa ktorého si žena musí od svojho mužského opatrovníka žiadať povolenie na mnohé úkony, medzi inými aj plávanie na verejnosti, chodenie do školy alebo hľadanie práce. Len nedávno tu ženám povolili šoférovanie. Človek „zo západu“ by v tejto krajine miestami mohol mať pocit, že sa vrátil do stredoveku.

 

Na prísne pravidlá nedávno doplatila istá miestna žena, ktorá sa na koncerte irackého speváka a skladateľa Majida al-Muhandisa nechala uniesť. V návale emócii z nevšedného zážitku totiž vybehla na pódium a prekvapeného speváka objala. Akýkoľvek fyzický kontakt ženy a muža na verejnosti, obzvlášť, ak nie sú príbuzní, je však podľa šaríe neprijateľný. Okamžite preto zasiahla ochranka a ženu zatkli.

 

Nešťastníčku, ktorá si odvážne dovolila prejaviť nadšenie, odsúdili na dva roky väzenia. Aby sa jej nemálilo, dostala aj finančnú pokutu vo výške 23-tisíc eur. Kompetentní sa vyjadrili, že takýto trest prišiel za verejný priestupok, ktorého sa žena dopustila. Za svoj chvíľkový úlet bude teda tvrdo pykať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona