VIDEO Šatan zásadne nesúhlasí s tvrdými postihmi ruských športovcov: Potrestať by mali vinníkov, nie celú výpravu

NETKY.SK • 5 Február 2018, 16:00 • 2 min
VIDEO Šatan zásadne nesúhlasí s tvrdými postihmi ruských športovcov: Potrestať by mali vinníkov, nie celú výpravu

BRATISLAVA - Zákaz štartu viacerých ruských športovcov na blížiacich sa Zimných olympijských a paralympijských hrách v Pjongčangu ako i celá dopingová kauza vrhli veľký tieň na najväčšiu športovú udalosť roka. Kauza nenechala chladným ani generálneho manažéra slovenského hokejového tímu Miroslava Šatana, ktorý nesúhlasí s hromadným potrestaním celej ruskej výpravy.

slovakia

left justify in out

Rusi budú v Pjongčangu pod neutrálnou vlajkou

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) začiatkom decembra 2017 udelil Ruskému olympijskému výboru zákaz účasti na ZOH 2018 a rozhodol, že športovci z krajiny môžu štartovať v Pjongčangu len ak splnia prísne antidopingové pravidlá a pod neutrálnou vlajkou a označením "Olympijskí športovci z Ruska". Koncom januára oficiálne povolil štart 169 ruským športovcom, ktorých Ruský olympijský výbor zaradil do nominácie.

 

Niektorým zrušili doživotné tresty, štartovať na ZOH ale nemôžu

MOV dokonca zamietol štart v Pjongčangu aj trinástim ruským športovcom a dvom trénerom, ktorým Športový arbitrážny súd (CAS) minulý štvrtok kompletne zrušil doživotné olympijské tresty. Rusko najskôr oslobodzujúci verdikt uvítalo, no konečné rozhodnutie o zákaze štartu zo strany MOV podrobilo ostrej kritike. "Pojednávanie pred CAS našu kritiku iba potvrdilo. Neexistujú jasné dôkazy, ktoré by potvrdzovali vinu športovcov," uviedol Christof Wieschemann, právny zástupca "oslobodeného" ruského bežca na lyžiach a dvojnásobného medailistu zo Soči Alexandra Legkova.

 

Po zverejnení štvrtkového "oslobodzujúceho" verdiktu Športového arbitrážneho súdu MOV uviedol, že s ním nesúhlasí. Avizoval, že 28 športovcov v Pjongčangu napriek tomu štartovať nebude, a že verdikt môže mať vážne dôsledky na boj proti dopingu.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies