VIDEO Sarkozy u Putina: Rusko a Európa sú odsúdené na spoluprácu

NETKY.SK • 29 Október 2015, 18:48 • 2 min
VIDEO Sarkozy u Putina: Rusko a Európa sú odsúdené na spoluprácu

MOSKVA - Je dôležité prekonať súčasné obdobie patovej situácie medzi Európou a Ruskom, vyhlásil dnes francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy na stretnutí so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom v Moskve.

slovakia

left justify in out

"Napriek skutočnosti, že sme mali niekedy rozpory medzi našimi krajinami, keď sme sa s vami rozprávali, vždy sme dokázali nájsť správne kompromisy," spomínal Sarkozy na francúzsko-ruské vzťahy počas svojho pôsobenia v úrade hlavy štátu (2007-2012), uviedla agentúra TASS.

 

"To je pravda, podarilo sa nám urobiť veľa dobrých vecí," reagoval Putin.

 

Podľa Sarkozyho je v záujme nájdenia kompromisu potrebné diskutovať o problémoch a rešpektovať a počúvať sa navzájom.

 

"Nechcem povedať, že kompromisy, ktoré sme dosiahli, boli samé o sebe ideálne, ale boli sme schopní vyhnúť sa patovej situácii," konštatoval francúzsky exprezident. Dodal, že "svet potrebuje Rusko", ale Rusko a Európa "sú odsúdené na spoluprácu".

 

Francúzsky premiér Manuel Valls z Paríža Sarkozymu odkázal, aby nespochybňoval postoj vlády v Paríži v otázkach zahraničnej politiky, obrany a pohľadu na dianie v Sýrii, informovala agentúra RIA Novosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies