VIDEO Saharský prach so znečisteným vzduchom zahalili časti Británie smogom

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 20:51 • 2 min
VIDEO Saharský prach so znečisteným vzduchom zahalili časti Británie smogom

LONDÝN - Saharský prach v kombinácii s výfukovými plynmi a špinavým vzduchom vanúcim z európskeho kontinentu zahalil dnes časti Británie smogom.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia britského ministerstva životného prostredia zaznamenali dnes vo väčšine krajiny vysokú úroveň znečistenia ovzdušia, ktorá by na juhovýchode Anglicka mohla dosiahnuť najvyššiu - veľmi vysokú - úroveň, informovala tlačová agentúra AP.

 

Úrady varovali ľudí so srdcovými či pľúcnymi problémami alebo astmou, aby sa vyvarovali väčšej námahy.

 

V Londýne zahalil opar výhľad na charakteristické dominanty. Zo Shardu, čo je najvyššia budova Británie, nebolo vidno Tower Bridge ani budovu parlamentu.

 

Steven Godby z Trentskej univerzity v Nottinghame agentúre AP povedal, že severoafrický prach, ktorý sa začlenil do severného prúdenia vzduchu, sa dokáže preniesť cez obrovské vzdialenosti.

 

Podľa meteorológov by mal v sobotu doraziť čerstvý vzduch z Atlantického oceánu a zmierniť znečistenie ovzdušia, dodala AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies