VIDEO Saganovi znova o chlp ušlo víťazstvo: V 3. etape pretekov Tirreno - Adriatico skončil druhý

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 16:38 • 2 min
VIDEO Saganovi znova o chlp ušlo víťazstvo: V 3. etape pretekov Tirreno - Adriatico skončil druhý

AREZZO - Slovenský cyklista vo farbách tímu Tinkoff-Saxo Peter Sagan obsadil 2. miesto v piatkovej 3. etape pretekov Tirreno - Adriatico, ktorá viedla z Casciny do Arezza a merala 203 km.

slovakia

left justify in out

Víťazom sa stal v špurtérskom dojazde do kopca Belgičan Greg van Avermaet z tímu BMC, ktorý dosiahol víťazný čas 4:58:17 h. Tretí skončil Čech Zdeněk Štybar z tímu Etixx - Quick-Step. V priebežnej celkovej klasifikácii je Sagan druhý o dve sekundy za Van Avermaetom. Dvadsaťpäťročný slovenský cyklista stále čaká na prvý triumf v tomto roku a zároveň premiérový v drese Tinkoff-Saxo. 

 

Saganovi pomohol v posledných kilometroch v úzkych uličkách Arezza jeho tímový kolega Daniele Bennati. V záverečnom stúpaní útočil z tretej-štvrtej pozície a napokon to stačilo na 2. miesto. Slovenský cyklista vstúpil do 3. etapy z druhého miesta priebežnej celkovej klasifikácie a zároveň s ambíciou oživiť spomienky na minulý rok, keď na Tirreno-Adriatico triumfoval práve v 3. etape. 

 

"Ďakujem dnes celému tímu za to, že to odtiahol, čo som rád. Škoda, že som nevyhral… Mrzí ma to, pretože ku koncu som sa nechal dosť zavrieť. V poslednej zákrute sto metrov pred cieľom som mal na to, aby som dobehol tých prvých, ale čo už - napokon znova druhé miesto… Myslím si, že som na tom dobre, a uvidíme ako pôjdu ďalšie preteky," uviedol Sagan na Facebooku. 

 

 

 

Už po niekoľkých kilometroch sa od pelotónu odpútala pätorka Nicola Boem (Bardiani-CSF), Danilo Wyss (BMC), Carlos Quintero (Colombia), Chad Haga (Giant Alpecin) a Rick Flens (Lotto Jumbo) a zrodil sa únik dňa. Hlavný balík spočiatku vôbec nereagoval na zvyšujúci náskok "utečencov", ktorý po 40 km dosiahol až 15 minút. Sto kilometrov pred cieľom náskok pätice vpredu klesol pod 5 minút. Posledných 55 km tvorilo šesť okruhov v cieľovom meste Arezzo. V záverečných 20 km zostalo vpredu už len duo Nicola Boem (Bardiani-CSF) - Chad Haga (Giant Alpecin) a 17 km pred cieľom bol ich únik už minulosť. V koncovke etapy sa podľa predpokladov presadili nie klasickí špurtéri, ale takí, ktorí vedia šprintovať aj do kopca. Posledný kilometer sa jazdil v približne 5-percentnom stúpaní a Van Avermaet si dlhým finišom udržal prvú pozíciu až do cieľa. 

Výsledky - cyklistické preteky Tirreno - Adriatico: 

3. etapa (Cascina - Arezzo, 203 km): 1. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team 4:58:17 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Zdeněk Štybar (ČR) Etixx - Quick-Step, 4. Filippo Pozzato (Tal.) Lampre-Merida, 5. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory Racing, 6. Simon Geschke (Nem.) Team Giant-Alpecin - všetci rovnaký čas ako víťaz 

Poradie po 3. etape: 1. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team 8:34:31 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +2, 3. Adriano Malori (Tal.) Movistar Team +8, 4. Fabian Cancellara (Švaj.) Trek Factory Racing +9, 5. Matthias Brandle (Rak.) IAM Cycling +10, 6. Ramunas Navardauskas (Litva) Cannondale-Garmin Pro Cycling Team +13. 

 

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 20 bodov, 2. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing Team 14, 3. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal 12. 

Súťaž mladých jazdcov: 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 8:34:33 h, 2. Jesus Herrada López (Šp.) Movistar +17, 3. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +19. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona