VIDEO Sagan víťazom 1. etapy na De Panne - Koksijde

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 17:40 • 2 min
VIDEO Sagan víťazom 1. etapy na De Panne - Koksijde

ZOTEGEM - Slovenský cyklista vo farbách talianskeho tímu Cannondale Peter Sagan sa stal víťazom prvej etapy na trojdňových cyklistických pretekoch VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde v Belgicku.

slovakia

left justify in out

Utorková etapa z De Panne do Zottegemu merala 201 km a Sagan v záverečnom špurte nechal za sebou svojho tímového kolegu Taliana Oscara Gatta a Belgičana Kennetha Van Bilsena z kontinenálneho tímu Topsport Vlaanderen - Baloise. "Zaútočil som v posledných dvoch stúpaniach a podarilo sa nám chytiť skupinu na čele. Záverečný špurt som chcel pripraviť pre Oscara. Myslel som si, že sa predo mňa dostane a zabezpečíme pre tím prvé aj druhé miesto. To sa nám síce podarilo, ale v trochu inom poradí," povedal s úsmevom 24-ročný Žilinčan. "Chcel som Oscarovi i tímu pomôcť k peknému výsledku. Som šťastný, keď sa mojim kolegom, ktorí mi pomáhajú vo veľkých pretekoch, podarí uspieť. Chcel by som poďakovať tímu za odvedenú prácu," citoval Sagana portál cyclingnews.com. 

 

Preteky Driedaagse (Tri dni) De Panne - Koksijde sú poslednou prípravou na nedeľňajší vrchol belgickej časti jarnej sezóny klasík - Okolo Flámska. V stredu je na programe II. etapa - 206 km z Zottegemu do Koksijde, tretia etapa vo štvrtok bude rozdelená do dvoch častí vrátane krátkej časovky na 14,3 km. 

 

Dvadsaťštyriročný Sagan dosiahol štvrté víťazstvo v tomto kalendárnom roku. Predtým triumfoval v jednej z etáp pretekov Okolo Ománu, tiež v etape na Tirreno-Adriatico a minulý piatok na prípravnej klasike E3 Harelbeke v Belgicku. V nedeľu skončil na ďalšej klasike Gent - Wevelgem tretí. 

Výsledky - utorok: 

1. etapa: De Panne - Zottegem, 201 km: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:29:39 h, 2. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale, 3. Kenneth Van Bilsen (Bel.) Topsport Vlaanderen - Baloise, 4. Gert Steegmans (Bel.) Omega Pharma Quick Step, 5. Laurens De Vreese (Bel.) Wanty - Groupe Gobert, 6. Mauro Finetto (Tal.) Neri Sottoli - všetci v rovnakom čase ako víťaz. 

Celkové poradie po 1. etape: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:29:29 h, 2. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale +4 s, 3. Kenneth Van Bilsen (Bel.) Topsport Vlaanderen - Baloise +6, 4. Gert Steegmans (Bel.) Omega Pharma Quick Step +7, 5. Laurens De Vreese (Bel.) Wanty - Groupe Gobert +10. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies