VIDEO Sagan robil v záverečnom šprinte prvej etapy Tour Down Under čo sa dalo, ale na nemeckého rýchlika to nestačilo!

NETKY.SK • 16 Január 2018, 09:25 • 2 min
VIDEO Sagan robil v záverečnom šprinte prvej etapy Tour Down Under čo sa dalo, ale na  nemeckého rýchlika to nestačilo!

LYNDOCH - Slovenský cyklista Peter Sagan skončil tretí v šprintérskej koncovke prvej etapy Tour Down Under, úvodného podujatia prestížnej série WorldTour v sezóne 2018, ktoré sa odohráva v Južnej Austrálii.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný a úradujúci majster sveta Sagan (Bora Hansgrohe) v záverečnom špurte 145 km dlhej etapy z Port Adelaide do Lyndochu nestačil na Nemca Andrého Greipela a Austrálčana Caleba Ewana. Skúsený nemecký šprintér stajne Lotto-Soudal Greipel potvrdil svoju prezývku Mr. Tour Down Under, keďže na týchto pretekoch počnúc rokom 2008 si pripísal už sedemnásty etapový triumf. Ako prvý sa zároveň oblečie do oranžového trička tohtoročnej edície TDU.


Peter Sagan pôvodne mal pomáhať v závere 1. etapy rovnako ako pred rokom tímovému kolegovi Írovi Samovi Bennettovi, ale ten približne 5 km pred koncom nedobrovoľne vycúval z boja o víťazstvo pre spadnutú reťaz na bicykli. V záverečnom kilometri sa vpredu sformovali "vláčiky" niekoľkých šprintérskych tímov.

 

Ako prvý šiel do rýchlej koncovky domáci Ewan, ale Greipel si skúsene počkal na správny okamih a mladého Austrálčana prešprintoval. Sagan zrýchlil na maximálku pomerne neskoro a napokon to stačilo "iba" na tretie miesto. Slovenský rýchlik nezopakoval triumf z nedeľňajšieho kritéria People´s Choice Classic, ktoré bolo pre neho vstupom do novej sezóne.

 

img

 

"Hoci nebolo až tak horúco ako pred rokom, preteky sa aj tak odohrávali v teplom počasí. Etapa sa vyvíjala podľa predpokladov, až dospela do záverečného hromadného šprintu, kde sa náš tím riadil plánom športových riaditeľov. Moje tretie miesto pravdepodobne nie je výsledok, ktorý by sa nám páčil. Stále to je však dobré na začiatok sezóny. Ja sa cítim veľmi dobre a počas zostávajúcich etáp sa vynasnažím vydať zo seba to najlepšie," uviedol Peter Sagan na webe tímu Bora-Hansgrohe.

"V prvej etape sme to mali pod kontrolou a výsledkom bolo tretie miesto Petra Sagana v hromadnom šprinte. Berieme to ako ďalší dobrý výsledok v úvode sezóne. Všetci naši jazdci sú vo forme a zmýšľajú pozitívne smerom k ďalším etapám. Čo sa týka ďalšej stratégie do šprintov, budeme to brať deň po dni po debatách s jazdcami," vyhlásil športový riaditeľ Bora-Hansgrohe Steffen Radochla.

 

Tour Down Under 2018 - výsledky:

1. etapa (Port Adelaide - Lyndoch, 145 km): 1. André Greipel (Nem.) Lotto Soudal 03:50:21 h, 2. Caleb Ewan (Aus.) Mitchelton-Scott, 3. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe, 4. Elia Viviani, Quick-Step Floors, 5. Simone Consonni (obaja Tal.) UAE Team Emirates, 6. Phil Bauhaus (Nem.) Team Sunweb - všetci v rovnako čase ako víťaz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies