VIDEO Sagan druhý v 10. etape Vuelty, zdolal ho len Viviani

NETKY.SK • 4 September 2018, 17:58 • 2 min
VIDEO Sagan druhý v 10. etape Vuelty, zdolal ho len Viviani

FERMOSELLE - Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval druhý v 10. etape 73. ročníka Vuelty. Jazdca stajne Bora-Hansgrohe zdolal na 177 km dlhej trati zo Salamanky do Fermoselle v záverečnom špurte iba Talian Elia Viviani (Quick-Step). Na treťom mieste skončil Vivianiho krajan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

slovakia

left justify in out

Po voľnom dni čakala na pelotón nenáročná previerka, ktorú podľa predpokladov dostali pod kontrolu šprintérske celky. Pelotón nechcel pustiť dopredu početnú skupinu. Túto situáciu dokázal najskôr využiť iba Jesus Ezquerra (Burgos-BH) a domáci cyklista jazdil pomerne dlhú dobu na čele pretekov sám. Neskôr sa k nemu pridal Portugalčan Tiago Machado (Kaťuša-Alpecin) a dlho si udržiavali približne dvojminútový náskok.

 

Na čele pelotónu pracovali najaktívnejšie tímy Quick-Step Floors a Cofidis, ku ktorým sa pridala aj Bora-Hansgrohe a tieto stajne kontrolovali priebeh pretekov.

 

 

Približne 40 km pred cieľom začal pelotón postupne zrýchľovať a náskok vedúcej skupiny sa zmenšoval. O desať km neskôr hlavné pole únik zlikvidovalo. Horskú prémiu tretej kategórie na Alto de Fermoselle s dĺžkou 4,9 km a priemerným sklonom 5,3 % získal Španiel Alejandro Valverde (Movistar).

 

Dvadsať km pred páskou sa ešte pokúsil zaútočiť domáci Diego Rubio (Burgos-BH), no pelotón si ho ustrážil a rozhodovalo sa v záverečnom špurte. Cieľom prešiel ako prvý Viviani, pre druhé miesto si po tretí raz v tohtoročnej Vuelte došpurtoval Sagan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies