VIDEO Rusko tvrdí, že v najnovšej sérii náletov v Sýrii zabilo 300 povstalcov

NETKY.SK • 9 Október 2015, 18:51 • 2 min
VIDEO Rusko tvrdí, že v najnovšej sérii náletov v Sýrii zabilo 300 povstalcov

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany dnes uviedlo, že jeho lietadlá zasiahli v Sýrii sídlo militantnej skupiny Liwa al-Haqq, pričom zabili 200 povstalcov vrátane dvoch poľných veliteľov takzvaného Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na ruskú agentúru RIA Novosti.

 

Ministerstvo tiež uviedlo, že v separátnych útokoch v oblasti Aleppa ruské lietadlá zabili ďalších 100 povstalcov.

 

Podľa ministerstva obrany ruské l stíhačky SU-34M a SU-25SM uskutočnili za ostatných 24 hodín v Sýrii 67 náletov a zasiahli 60 cieľov Islamského štátu.

Rusko, ktoré je hlavným Asadovým spojencom, podniká už týždeň vzdušné útoky v Sýrii, pričom Moskva tvrdí, že bombarduje výlučne pozície teroristickej organizácie Islamský štát.

 

 

Šéf Pentagónu potvrdil informácie o dopade ruských rakiet na územie Iránu

Spojené štáty majú informácie o tom, že na územie Iránu dopadlo niekoľko ruských riadených rakiet dlhého doletu, ktoré vojnové lode Kaspickej flotily vypálili na ciele v Sýrii. Uviedol to dnes americký minister zahraničných vecí Ash Carter a dodal, že to naznačuje, že mohlo dôjsť k poruchám.

Bolo to vôbec prvé oficiálne vyjadrenie sa amerického vysokopostaveného predstaviteľa k správam o štyroch ruských raketách, ktoré namiesto v Sýrii dopadli na Irán, napísala agentúra AP.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies