VIDEO Rusko na Sýriu zhodilo nový typ bomby, má byť 4-krát silnejšia ako americká „matka“

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 13:18 • 2 min
VIDEO Rusko na Sýriu zhodilo nový typ bomby, má byť 4-krát silnejšia ako americká „matka“

SOURAN – Na internete sa prostredníctvom siete Twitter objavili zábery, ktoré údajne zachytávajú ruské lietadlá zhadzujúce bomby na povstalecké pozície v Sýrii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Masívne explózie nastali v sobotu 15. apríla v mestách Souran, Taiba al-Imám Halfaya a Lataminah v provincii Hama.

 

Podľa informácií z Al Masdar News sa náletov zúčastnilo päť ruských vojnových lietadiel a dva vrtuľníky, ktoré zhodili nový typ bomby. Tá mala mať svoju premiéru.

 

Nedávne správy informovali o vývoji „tajnej bomby,“ na ktorej pracovala ruská armáda. Táto bomba má byť až štyrikrát silnejšia ako americká superbomba zvaná „matka všetkých bômb, ktorú USA nedávno zhodili na podzemný úkryt Islamského štátu v Afganistane.  Novú ruskú zbraň tvorí až 44 ton TNT.

 

 

K bombardovaniu sa zatiaľ neprihlásili žiadne autority.

 

Podľa svedkov oblohu nad Sýriou zaliali ohnivé gule. "Bomba explodovala vo výške asi 150 metrov nad zemou, sub-munícia potom začala klesať k zemi ako ohnivý dážď. Každý kus, ktorý sa dotkol zeme, začal okamžite horieť, bolo to všade,“ povedal Laith Ahmed pre Daily Mail.

 

Tieto útoky prišli krátko po tom ako americký minister Rex Tillerson navštívil Moskvu, aby sa pokúsil presvedčiť ruského prezidenta Putina o zastavení podpory sýrskeho prezidenta Bašára Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies