VIDEO: Rusko-americká trojica kozmonautov sa dnes vrátila z vesmíru na Zem

NETKY.SK • 17 Apríl 2021, 14:01 • 2 min
VIDEO: Rusko-americká trojica kozmonautov sa dnes vrátila z vesmíru na Zem

MOSKVA - Americká astronautka a jej dvaja ruskí kolegovia sa po šiestich mesiacoch na Medzinárodnej vesmírnej stanici v sobotu vrátili na Zem.

slovakia

left justify in out

Traja americkí astronauti sa vrátili po pol roku strávenom vo vesmíri na Zem. Vesmírna loď Sojuz s Kate Rubins z amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír a Sergejom Ryžikovom a Sergejom Kud-Sverčkovom z ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos pristála v stepi v Kazachstane o 10:55 miestneho času, 6:55 stredoeurópskeho letného času. Šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin informoval, že všetci traja sa cítia dobre.

 

img

 

Kozmonauti boli na ISS od 14. októbra. Momentálne  sú na stanici ešte siedmi ľudia. V novembri tam loď Crew Dragon Resilience firmy SpaceX dopravila Američanov Michaela Hopkinsa, Victora Glovera a Shannon Walker a Japonca Sóičiho Nogučiho. Deviateho apríla sa k nim pridali astronaut NASA Mark Vande Hei a ruskí kozmonauti Oleg Novickij a Pjotr Dubrov.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Rusko-americká trojica kozmonautov odštartovala let k Medzinárodnej vesmírnej stanici



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies