VIDEO Rusko a Británia sa hádajú, kto má lepšiu lietadlovú loď

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 13:15 • 2 min
VIDEO Rusko a Británia sa hádajú, kto má lepšiu lietadlovú loď

MOSKVA - Rusko dnes nahnevane zareagovalo na poznámku britského ministra obrany Michaela Fallona, ktorý začiatkom týždňa povedal že Moskva bude na novú britskú lietadlovú loď Queen Elizabeth hľadieť so závisťou.

slovakia

left justify in out

Ruskú lietadlovú loď Admiral Kuznecov pritom Fallon označil za "rozpadávajúce sa" plavidlo.

 

Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov v reakcii na Fallonov výrok uviedol, že Admiral Kuznecov - na rozdiel od britského plavidla - nepotrebuje eskortné lode a ubráni sa aj sám, pretože má na palube celý rad útočných aj obranných zbraňových systémov.

 

O Queen Elizabeth sa Konašenkov vyjadril s dešpektom sa označil ju za "optimálne veľký námorný cieľ", ktorý by sa nemal veľmi vzďaľovať od americkej ochrany.

 

HMS Queen Elizabeth (R08) v hodnote viac než troch miliárd libier je najväčšou vojnovou loďou v dejinách Kráľovského námorníctva. Iba samotná letová paluba lode má rozmery troch futbalových ihrísk. Loď s výtlakom 65.000 ton bude operovať 40 lietadlami a 1600-člennou posádkou. Jej najvyššia rýchlosť je 25 uzlov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies