VIDEO Ruskí policajti zmarili v Dagestane teroristický útok: Ozbrojencov zabila vlastná nálož

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 08:23 • 2 min
VIDEO Ruskí policajti zmarili v Dagestane teroristický útok: Ozbrojencov zabila vlastná nálož

MOSKVA - Ruské bezpečnostné zložky zmarili dnes v Dagestanskej republike teroristický útok. Počas zásahu sa ozbrojenci sa vyhodili do vzduchu vlastnou náložou, uviedol pre agentúru TASS Národný protiteroristický výbor (NAK).

slovakia

left justify in out

"Dnes popoludní sa príslušníci motorizovanej policajnej skupiny pokúšali zastaviť podozrivé vozidlo v dedine Sirtyč, ktoré išlo v smere na (mesto) Derbent. Keď si násilníci uvedomili, že nemôžu uniknúť, aktivovali podomácky vyrobené výbušné zariadenie, pričom došlo k silnej explózii. Jeden policajt, ktorý sa zúčastnil na prenasledovaní zločincov, utrpel smrteľné zranenia. K zraneniam civilistov nedošlo," napísal NAK vo vyhlásení.

 

 

Na miesto činu bola vyslaná operatívna a vyšetrovacia skupina a experti na výbušniny z Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Na identifikácii zločincov sa pracuje.

 

V Dagestane došlo k násilnostiam aj v utorok, informovala agentúra RIA Novosti. Výbuch nálože nastraženej pri ceste zasiahol dve vozidlá z konvoja jednotiek ministerstva vnútra. Jeden policajt zahynul, dvaja utrpeli zranenia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona