VIDEO Ruskí futbalisti oslavovali po vypadnutí z ME, za šampanské zaplatili 250-tisíc

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 09:46 • 2 min
VIDEO Ruskí futbalisti oslavovali po vypadnutí z ME, za šampanské zaplatili 250-tisíc

MONAKO - Ruský futbalom otriasa škandál. Dvoch reprezentantov Alexandra Kokorina a Pavla Mamajeva potrestali ich kluby za účasť na bujarom večierku po vyradení tímu z majstrovstiev Európy vo Francúzsku už v skupinovej fáze. Na webe sa objavilo video z ich účasti na párty vo vychytenom klube v Monte Carle, kde za zvukov ruskej hymny prúdom tieklo nekresťansky drahé šampanské.

slovakia

left justify in out

"Škandalózne a neprijateľné," píše sa v stanovisko Mamajevovho klubu FK Krasnodar, ktorý hráčovi naparil pokutu a preradil ho do juniorky. Rovnaký postih neminie ani Kokorina zo Zenitu Petrohrad.

Server L!fe.ru podľa vyjadrenia jedného z hostí tvrdí, že futbalisti minuli na päťsto fliaš Armand de Brignac asi 250 000 eur. "Niekto oslavoval narodeniny a my sme tam proste boli v tom čase. Samozrejme, každý videl fľaše a počul ruskú hymnu, ale prečo sa všetka vina hádže na nás?" citoval Kokorina server sports.ru. Dodal, že klub navštevuje mnoho Rusov dovolenkujúcich v Monaku."Nemáme nič s účtom za celú párty. Peniaze, ktoré sa spomínali v médiách, by stačili nie na kúpu šampanského, ale celého miesta."

 



Majiteľ klubu Flavio Briatore, známy muž z cirkusu motoristickej formuly 1, tvrdí, že futbalisti sa v situácii skutočne ocitli nevinne. S večierkom vraj nič nemali a neobjednali si ani nijaké šampanské. "Bola to súkromná akcia organizovaná nejakými Rusmi. Tí spoznali Kokorina s Mamajevom, ktorí prišli na večeru s manželkami a dali si vodnú fajku. Na znak rešpektu im fanúšikovia posielali šampanské a požiadali diskdžokeja, aby zahral ruskú hymnu. Pridali sa ďalší klienti, takže Koroin s Mamajevom mali plný stôl fliaš," vysvetľoval taliansky podnikateľ na instagrame, citoval ho rt.com. Futbalisti podľa neho vraj vôbec nepili alkohol.

Rusko v základnej B-skupine ME získalo iba bod za remízu s Anglickom (1:1), potom podľahlo Slovensku (1:2) aj Walesu (0:3). Všetky tri tímy okrem "zbornej" postúpili do osemfinále šampionátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona