VIDEO Ruské útoky v Sýrii: Teroristom pripravili peklo na zemi

NETKY.SK • 16 November 2016, 14:21 • 2 min
VIDEO Ruské útoky v Sýrii: Teroristom pripravili peklo na zemi

DAMASK – Ruská armáda včera odštartovala sériu veľkých protiteroristických útokov v Sýrii a po prvýkrát zapojili do bojov aj veľkú lietadlovú loď Admirál Kuznecov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pozície teroristov z Islamského štátu a Al-Nusra ostreľovali aj z fregaty Admirál Grigorovič, ktorá na teroristov pálila raketami typu Kalibr a Onyx. Ruské ministerstvo obrany zverejnilo videozáznam svojej palebnej sily.

 

 

Obe rakety zasiahli továrne, ktoré džihádisti používajú na výrob zbraní. Ruský minister obrany Sergej Šojgu upozornil, že džihádisti nemajú malé dielne, ale veľké továrne. „Ide o veľmi dobre zriadenú industriálnu výrobu, a to sú dnes naše ciele,“ dodal minister na margo včerajších útokov.

 

 

Bývalý britský veľvyslanec v Sýrii Peter Ford si myslí, že nasadenie lietadlovej lode Admirál Kuznecov je rozhodujúcim krokom. „Je to obrovský skok v možnostiach ruskej armády,“ dodal Ford.

 

Rusko spustilo v Sýrii veľkú protiteroristickú operáciu

 

Vzťahy medzi Ruskom a USA by sa mali po víťazstve Donalda Trumpa v prezidentských voľbách zlepšiť. Toto zlepšenie by malo priniesť mier do Sýrie, pretože Trump odkázal, že USA prestanú podporovať Sýrsku opozíciu, čo sú v skutočnosti teroristické skupiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies