VIDEO Ruské stíhačky podnikli prvú spoločnú bojovú operáciu so sýrskou armádou

NETKY.SK • 15 Január 2016, 07:21 • 2 min
VIDEO Ruské stíhačky podnikli prvú spoločnú bojovú operáciu so sýrskou armádou

MOSKVA - Ruské bojové lietadlá podnikli dnes prvú spoločnú operáciu so sýrskym armádnym letectvom. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Dve sýrske stíhačky MiG-29 sprevádzali na dnešnej misii dve ruské bojové lietadlá Su-25 pri útoku na pozemné ciele. Ministerstvo dodalo, že sýrski piloti predtým opakovane navštívili ruskú základňu, kde sa radili o detailoch operácie. Rezort obrany zverejnil video so zábermi vzlietajúcich ruských bojových lietadiel zo základne Humajmím, vo vzduchu sa k nim potom pridali sýrske stíhačky.

 

 

V texte dohody, ktorú v auguste podpísali Moskva a Damask a ktorej text zverejnili dnes, sa uvádza, že nasadenie ruského vojenského letectva v Sýrii je časovo neobmedzené a základňu Humajmím môže Moskva využívať bezplatne. Každá strana môže túto dohodu vypovedať s ročnou výpovednou lehotou.

 

Ruské lietadlá využívajú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja na bombardovanie islamských militantov od 30. septembra v rámci snahy pomôcť sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi poraziť jeho protivníkov na bojisku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies