VIDEO Ruské námorníctvo zasiahlo ciele Islamského štátu v Sýrii zo vzdialenosti 1500 kilometrov

NETKY.SK • 8 Október 2015, 10:59 • 2 min
VIDEO Ruské námorníctvo zasiahlo ciele Islamského štátu v Sýrii zo vzdialenosti 1500 kilometrov

MOSKVA – Včera sa do protiteroristickej operácie v Sýrii zapojila aj ruská Kaspická flotila, ktorá zaútočila na pozície Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

Ruské bojové lode vypálili 26 rakiet na 11 cieľov Islamského štátu. Trafili každý jeden a nezomrel pri tom žiaden civilista.

 

Zaujímavosťou je, že ruská flotila vypálila rakety zo vzdialenosti 1500 kilometrov. Ruské ministerstvo obrany zverejnilo z útoku aj video.

 

 

Ruský minister obrany Sergej Šojgu na stretnutí uviedol, že štyri lode Kaspickej flotily vypálili na pozície IS v Sýrii spolu 26 rakiet.

 

Putin ocenil, že ciele v Sýrii boli zasiahnuté zo vzdialenosti 1500 kilometrov. Zásahy vysokopresnými zbraňami podľa neho svedčia o kvalite produkcie zbrojného priemyslu i o kvalitnej príprave vojakov.

 

Ruské vojnové lode zasiahli infraštruktúru Islamského štátu

 

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že štyri ruské vojnové lode zasiahli v noci nadnes v Sýrii infraštruktúru Islamského štátu (IS).

 

Strely zasiahli dielne na výrobu granátov a výbušných zariadení, veliteľské centrá, muničné sklady, sklady pohonných hmôt a výcvikové tábory, uvádza sa podľa agentúry Reuters v dnešnom vyhlásení na webovej stránke ministerstva obrany.

 

Agentúra Interfax dnes citovala vyhlásenie hlavného veliteľa ruského vojenského letectva Viktora Bondareva, ktorý spresnil, že od 30. septembra, keď sa začala ruská operácia v Sýrii, ruské lietadlá zasadili objektom IS spolu 112 vzdušných úderov.

 

Bondarev doplnil, že všetky vypálené bomby a rakety zasiahli určený cieľ. Každej akcii podľa neho predchádza dôsledná príprava posádky alebo obsluhy.

 

"Študujeme údaje získané z dronov, ako aj snímky vesmírnej rozviedky," uviedol. Spresnil, že po návrate z misie sa vyhodnocuje úspešnosť každej z posádky lietadiel, okrem iného aj na základe záberov z družíc, bezpilotných lietadiel a údajov vojenskej rozviedky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies