VIDEO Ruská televízia natočila 26-ročného Slováka bojujúceho na Ukrajine po boku separatistov

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:04 • 2 min
VIDEO Ruská televízia natočila 26-ročného Slováka bojujúceho na Ukrajine po boku separatistov

KYJEV – Ďalší Slovák medzi separatistami na Ukrajine. V reportáži ruskej spravodajskej televízie sa objavil separatista so slovenskou vlajkou na uniforme.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o 26-ročného Bratislavčana, ktorého podľa denníku N spoznal jeho spolužiak Andrej a identifikoval ho ako Martina Keprtu. Ten na videu hovorí o situácii na Ukrajine lámanej ruštine.

 

 

 

 

„Na Donbase je intervencia NATO. Našli sme tam amerických žoldnierov, americký Specnaz,“ hovorí Marin v rozhovore pre ruskú televíziu a dodáva: „Toto nie je len voja o Ukrajinu a o Donbas, ale toto je konfrontácia medzi Ruskom a NATO.“

 

 

Na svojom facebookovom profile Martin poslednýkrát napísal 10. Septembra 2014, takže je pravdepodobné, že je na Ukrajine už dlhšiu dobu. Podľa fotografií ide určite o vojnového nadšenca. V decembri zverejnil video, na ktorom pravdepodobne Keprta so samopalom na chrbte si varí obed.

 

Podľa denníka Hospodárske noviny hrozí občanom slovenskej republiky za službu v cudzom vojsku trest odňatia slobody na 2 až 8 rokov. „Podľa informácií Denníka N sa však príslušný paragraf nevzťahuje na proruských ozbrojencov, nakoľko tí nie sú považovaní za ozbrojené sily cudzieho štátu,“ píše HN.

 

Nejde o prvého Slováka v radách separatistov. Na videu sa Richard Branický priznal, prečo opustil dobre platenú prácu a bojuje na strane separatistov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona