VIDEO Ruská protiteroristická akcia v Sýrii: Zaútočili na pozície Islamského štátu v Palmýre

NETKY.SK • 6 Október 2015, 16:44 • 2 min
VIDEO Ruská protiteroristická akcia v Sýrii: Zaútočili na pozície Islamského štátu v Palmýre

BEJRÚT - Ruské bojové lietadlá zaútočili na pozície militantov z organizácie Islamský štát (IS) v starovekom sýrskom meste Palmýra i v ďalších oblastiach, informovala dnes sýrska štátna televízia s odvolaním sa na vojenské zdroje.

slovakia

left justify in out

 

 

Podľa nich ruské lietadlá zničili v Palmýre 20 vozidiel a tri skladiská zbraní. V severnej provincii Aleppo Rusi útočili v mestách al-Báb a Dajr Háfir, približne 20 kilometrov východne od vojenského letiska, ktoré momentálne obliehajú bojovníci z IS, uviedla agentúra Reuters.

 

Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ruské lietadlá podnikli od pondelka na pozície IS v Palmýre 40 náletov, pričom zahynulo 15 militantov. Ďalší štyria prišli o život pri ruských úderoch na severovýchodné mesto Rakka, baštu Islamského štátu.

 

 

Televízia al-Manár, blízka libanonskému šiitskému hnutiu Hizballáh, ktoré je spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, informovala, že ruské vzdušné sily podnikli aj štyri nálety v severozápadnej provincii Idlib, a to v horskej oblasti Džabal az-Záwija.

 

Reuters pripomenul, že IS obsadil Palmýru v máji. Miestne úrady v noci na pondelok informovali, že militanti zničili v meste ďalšiu významnú pamiatku, víťazný oblúk postavený medzi rokmi 193-211 n.l. V uplynulých mesiacoch - s odôvodnením, že ide o modlárske objekty - vyhodili do vzduchu aj dva staroveké chrámy i ďalšie historické budovy zaradené do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies