VIDEO Ruská ponorka dostrelila na konvoj Islamistov až do stredu Sýrie

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 15:13 • 2 min
VIDEO Ruská ponorka dostrelila na konvoj Islamistov až do stredu Sýrie

PALMÝRA – Ruské ministerstvo obrany ohlásilo úspech. Armáde sa podarilo zničiť ťažké vybavenie teroristov a zlikvidovať teroristickú bunku, ktorá sa snažila dostať do mesta.

slovakia

left justify in out

Ruské vojnové lode s fregatou Essen a ponorkou Krasnodar zaútočili na teroristov v blízkosti mesta Palmýra. Rakety, ktoré boli vystrelené zasiahli bojové vozidlá a skupinu militantov. Štyri raketové strely vystrelili priamo z ruskej ponorky, ktorá účinne zasiahla cieľ. Podľa ministra obrany Sergeja Šojgu boli všetky ciele úspešne zasiahnuté. Ruská armáda pred vypustením rakiet varovala všetkých amerických, tureckých a izraelských vojakov.

 
Podľa informácií, ktoré ministerstvo obdržalo pred pár dňami, bol videný veľký konvoj islamského štátu, pozostávajúci z 39 vozidiel a 120 militantov, smerujúci do Palmýry. Informoval dnes minister obrany RIA Novosti.
 
"Teroristický konvoj 39 nákladných automobilov bol zistený a zničený leteckými silami na ceste do Palmýry,"
uviedol minister Šojgu a dodal, že vozidlá boli vybavené veľkými kalibrami.

 

 


Ruské námorníctvo už minulý rok vypálilo rakety Kalibr na militantov v rôznych častiach Sýrie. Čiernomorská flotila uskutočnila tri raketové útoky na teroristické ciele v Sýrii v auguste, pričom zničila veliteľské miesto a miesto výroby munície. Rakety, ktoré sa zamerali na na odnož IS Al-Nusra, lietali nad neobývanými oblasťami, uviedla ruská armáda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona