VIDEO Rumuni kradli v zlatníctvach pomocou kúzelníckych trikov

NETKY.SK • 27 September 2017, 06:00 • 2 min
VIDEO Rumuni kradli v zlatníctvach pomocou kúzelníckych trikov

LONDÝN – Bezpečnostná kamera zachytila dvojicu rumunských podvodníkov, ako kradnú šperky pomocou kúzelníckych trikov.

slovakia

left justify in out

Zlodeji v októbri minulého roka po príchode do Veľkej Británie obišli niekoľko klenotníctiev, v ktorých ukoristili pomocou kúziel šperky v hodnote 24 000 libier (27 352 eur).

 

26-ročný Mircea Rostas bol za krádež už niekoľkokrát odsúdený v iných krajinách. Kradol v Nemecku a Česku.

 

Takto kúzlil:

 

Ako povedala samotná majiteľka zlatníctva, poriadne sa natrápili, kým zistili, ako to urobili. Muž si v obchode vybral niekoľko šperkov, vytiahol vlastné vrecká a ukázal predavačkám, ako to chce mať zabalené. Vrecká však neboli klasické, ale jedny z tých, v ktorých veci „miznú.“ Keď došlo k plateniu, vyhovoril sa, že má len eurá a musí si ísť rozmeniť. V obchode nechal zálohu 10 libier aj s vrecúškami a už sa  nikdy nevrátil. Keď personál vrecká neskôr otvoril, zistil, že šperky tam nie sú.

 

Hlavného „čarodeja“ Rostasa chytili a zavreli na 26 mesiacov, jeho komplic je stále na úteku.

 

Obhajkyňa Lisa Hancoxová uviedla, že Rostas vyjadril nad svojim konaním ľútosť a k zločinu ho doviedol tlak a neschopnosť splácať pôžičky.

 

"Je to naozaj profesionálna práca. Predtým sa nám stalo, že sa niekto pokúsil utiecť s nejakým šperkom ale nikdy sme nezažili nič podobné,“ povedala Teresa Tremlettová, ktorá vlastní zlatníctvo so svojim manželom Garym. Jej zamestnanci si nič nevšimli až do nasledujúceho rána, keď kontrolovali tovar. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies