VIDEO Rockerky v mníšskych rúchach sú čiernym koňom Latin Grammy

NETKY.SK • 19 September 2017, 09:04 • 2 min
VIDEO Rockerky v mníšskych rúchach sú čiernym koňom Latin Grammy

GARDEN GROVE - Čiernym koňom tohtoročných cien Latin Grammy, ktorých organizátori v stredu oznámia nominácie v jednotlivých kategóriách, by mala byť podľa niektorých amerických médií skupina z Peru, ktorú tvorí jedenásť mníšok hrajúcich rockovú hudbu a vystupujúcich v mníšskych rúchach. Skupina má na konte dva albumy, ich najpopulárnejšie videá na YouTube prekročili hranicu milióna prezretí a na ich koncerty chodia niekoľkotisícové davy.

slovakia

left justify in out

"Stále nám volali ľudia s tým, že by chceli vidieť tie spievajúce mníšky," uviedol Ryan Lilyengren, hovorcu rímskokatolíckej diecézy v kalifornskom meste Orange, kde Siervas na svoj koncert pritiahli štyritisíc fanúšikov. Ich úspech podľa Lilyengrena spočíva v tom, že "šíria svoje posolstvo presne tým spôsobom, akým ho chcú ľudia prijímať".

Kapelu Siervas, čo v preklade znamená Služobníčky, tvoria mníšky vo veku od 20 do 40 rokov z ôsmich krajín Latinskej Ameriky. Jej členky trvajú na tom, že nie sú rockové hviezdy, a iba sa snažia šíriť vieru spôsobom, ktorý je blízky mladej generácii.

Ako rockové hviezdy rozhodne pôsobia. Jedenásť žien energicky hrajúcich na gitary, bicie či violončelo a spievajúcich chytľavé melódie odlišuje od bežných rockových hviezd snáď práve len to, že sú oblečené v mníšskych rúchach.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona