VIDEO Rihanna bola hviezdou festivalu Sziget 2016 v Budapešti

NETKY.SK • 12 August 2016, 08:38 • 2 min
VIDEO Rihanna bola hviezdou festivalu Sziget 2016 v Budapešti

BUDAPEŠŤ – Kráska z Barbadosu Rihanna bola hlavnou hviezdou druhého dňa najväčšieho stredoeurópskeho festivalu Sziget na ostrove Óbudai v Budapešti. K pohode a dobrej nálade prispeli aj mladý anglický interpret Jake Bugg a rakúska formácia Parov Stelar Band.

slovakia

left justify in out

Podvečer nultého dňa na hlavnom pódiu rozbiehal mladý anglický spevák a skladateľ Jake Bugg (1994).

 

Rodák z Nottinghamu je na scéne od roku 2011. Stihol vydať už tri albumy, debutový Jake Bugg vyšiel v októbri 2012 a dostal sa na prvé miesto v rebríčku. Úspešný bol aj druhý Shangri La z novembra 2013, ktorý sa dostal na tretiu pozíciu. Aktuálny tretí - On My One - je z júna tohto roku a dostal sa na štvrtú pozíciu. Z neho zazneli skladby On My One a Gimme The Love, z dvoch predchádzajúcich potom Lightning Bolt, Two Fingers, Broken či What Doesn't Kill You. Sympatický 22-ročný muzikant fanúšikov oslovil, v ponúknutom setliste mu viac svedčal rokenrolový rytmus.

Mladého Angličana striedala skúsená rakúska formácia Parov Stelar Band.

 

 

Rodák z Linzu, dídžej, producent a hudobník Marcus Füreder (1974) vytvoril štýl, ktorý je kombináciou jazzu, house, electro a breakbeatu. Na scéne je od roku 1998, začínal ako dídžej v nočných kluboch. V roku 2001 vydal EP platňu Kiss Kiss a v tom istom roku aj debutový album Shadow Kingdom. V roku 2004 vydal druhý album Rough Cuts, ktorým sa dostal na medzinárodnú scénu v rámci elektronickej hudby. Dnes má na svojom konte štrnásť albumov, najúspešnejším z nich je The Demon Diaries. V podaní jeho formácie zazneli skladby Jimmy's Gang, Keep On Dancing, All Night či The Sun. Slovenskí fanúšikovia určite ešte nezabudli na jeho vystúpenie na tohtoročnej Pohode.

 

 

Presne o 22. hodine sa Sziget dočkal, keď na pódium vystúpila očakávaná súčasná svetová megahviezda Rihanna. Aplauzom ju privítalo skoro 90.000 fanúšikov. Sziget bol totiž vypredaný.

 

 

Kráska z Barbadosu vydala v januári 2016 ôsmy štúdiový album Anti, ktorý propaguje na Anti World Tour 2016. Je to jej siedme koncertné turné, ktoré začala 12. marca v Jacksonville na Floride a európsku časť 17. júna v holandskom Amsterdame.

 

Sziget oslovila už prvou piesňou Stay. V americkej singlovej TOP 40 hitparáde mala Rihanna zatiaľ 33 piesní, z nich rovnú desiatku na prvom mieste. Festivalový set však na rozdiel od klasických koncertov "nepustí", a tak na mnohé hity nedošlo.

 

Fanúšikovia, hlavne dievčenská časť pred pódiom si preskúšali hlasivky pri piesňach Love The Way You Lie, Birthday Cake, Pour It Up, Numb, Live Your Life, Umbrela, Desperado, Rude Boy, We Found Love, Diamonds, Four Five Seconds a Kiss It Better.

 

Poďakovanie, zamávanie do publika a bol koniec 70 minútového vystúpenia. Nekonal sa žiaden prídavok - napriek skandovaniu pred pódiom. Zíde sa pár minút odpočinku naviac, Rihanna totiž už dnes večer koncertuje vo švajčiarskom Zürichu.

 

Speváčka a modelka Robyn Rihanna Fenty, tak znie jej celé meno (1988, Saint Michael, Barbados), sa v roku 2003 zoznámila s producentom Evanom Rogersom, ktorý dovolenkoval na Barbadose a ten ju pozval do USA, aby nahrala prvé demo snímky. V auguste 2005 vydala debutový album s názvom Music Of The Sun. Z tohto albumu je aj prvý hit Pon de Replay, ktorý skončil na druhom mieste v americkej a anglickej hitparáde. V apríli 2006 vydala druhý album A Girl Like Me a v júni 2007 tretí album Good Girl Gone Bad so superhitom Umbrella. Za túto pieseň získala cenu Grammy. V novembri 2009 vydala štvrtý album s názvom Rated R s hitom Russian Roulette, v novembri 2010 piaty album Loud, v novembri 2011 šiesty Talk That Talk, siedma štúdiovka Unapologetic vyšla v novembri 2012. V januári 2016 vydala ôsmy album Anti. Na svojom konte má osem cien Grammy.

 

Sziget pokračuje dnes tretím dňom: na hlavnom pódiu vystúpia domáci Bohemian Betyards, John Newman a Bastille z Anglicka, Manu Chao La Ventura z Francúzska, na A38 stage anglické kapely Editors a Unkle Live, na World Music stage známy srbský Goran Bregovič Wedding & Funeral Band.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies