VIDEO Režisér Petr Nikolaev natáča na Slovensku časti nového markizáckeho seriálu

NETKY.SK • 13 December 2017, 14:59 • 2 min
VIDEO Režisér Petr Nikolaev natáča na Slovensku časti nového markizáckeho seriálu

Tvorca filmov ako Báječná léta pod psa (1997) s Ondřejom Vetchým či Lidice (2011) s Karlom Rodenom dochádza na Slovensko, kde natočil niekoľko epizód nového rodinného seriálu Oteckovia.

slovakia

left justify in out

Markíza začne vysielať seriál začiatkom roka 2018. Podľa kreatívnej producentky Soni Čermákovej Uličnej je natočených alebo rozpracovaných asi 70 dielov seriálu, na ktorých pracovali dovedna štyria režiséri. “Pán Nikolaev zatiaľ dostáva toľko priestoru, koľko má čas,” povedala. Podľa producentky prišiel tento známy český režisér “s pozitívnou energiou” a so spoluprácu so slovenskými tvorcami “vyzerá byť veľmi spokojný.” “Tak dúfam, že s nami zostane,” uzavrela Čermáková Uličná.

 

Petr Nikolaev (60) vyštudoval pražskú FAMU, kde sa síce prejavil ako veľmi talentovaný filmár, avšak pre konflikty s autoritami bol podmienečne vylúčený. Emigroval do Francúzska, kde o. i. natáčal vzdelávacie programy. Od roku 1992 žije opäť v Prahe a film Báječná léta pod psa natočený podľa bestselleru Michala Viewegha bol jeho českým celovečerným debutom.

 

V roku 2005 natočil väzenskú drámu z obdobia totality Kousek nebe, v roku 2011 prevzal po ťažko chorej Alici Nellis nakrúcanie drámy Lidice. Výrazným filmom je aj jeho Príbeh kmotra (2013) na motívy z českého mafiánskeho prostredia. V jeho televíznej tvorbe vyniká historický seriál Cyril a Metod – apoštoli Slovanov. V súčasnosti Petr Nikolaev pripravuje historický film Legionári - Sibírska anabáza.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona