VIDEO Recept: Upečte si domáce CROISSANTY

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 09:09 • 2 min
VIDEO Recept: Upečte si domáce CROISSANTY

BRATISLAVA - Milujete croissanty? Nič vám nebráni si ich upiecť doma. Tak hor sa do toho!

slovakia

left justify in out

Ingrediencie pre cca 14 ks:

 

Ingrediencie na cesto

500 g hladkej múky

1/4 šálky mlieka

50 g kryštálového cukru

100 g čerstvého masla, zmäknuté pri izbovej teplote

1 lyžica kvasníc (práškové 30 g)

1/2 lyžičky soli

 

Maslová vrstva:

250 g čerstvého masla

 

Časová náročnosť: 45-60 min

 

Čas pečenia: 25 min

 

 

Postup receptu:

 

Do mixérovej misky vybaveným hákom na miešanie pridáme všetky ingrediencie na cesto a miesime na strednej rýchlosti po dobu niekoľkých minút až kým cesto bude držať dohromady. V prípade, že cesto vyzerá na dotyk príliš riedke, pridáme 1 polievkovú lyžicu múky. (pozrite video, tam presne vidieť ako by to malo vyzerať).

 

Cesto položíme na pomúčenú dosku a trochu ho vypracujeme, aby držalo pohromade. Potom cesto preložíme do misky a zľahka ho pomúčime, prikryjeme fóliou a uložíme ho do chladničky na minimálne 6 hodín alebo cez noc.

 

Maslo si nakrájame na tenké kocky  a umiestnime ich do stredu papiera na pečenie. Na maslo položíme ďalší papier na pečenie a pomocou valčeka vytvarujeme. Kraje orežeme podľa plechu.  Orezané kraje, môžeme poukladať navrch a znovu zapracujeme do cesta. Maslo vložíme do chladničky. 

 

Cesto, ktoré bolo v chladničke si zľahka očistíme  a vytvarujeme na štvorec. Na vrch cesta priložíme maslo z chladničky. Pokiaľ je maslo príliš mäkké, necháme ho v chladničke o trochu dlhšie. Cesto v každom rohu ohneme aby sme ho uzavreli. Potom posypeme múkou a pomocou valčeka vytvoríme dlhý obdĺžnik. Cesto preložíme na 3 časti a uistíme sa že sme sa zbavili prebytočnej múky. Na plech položíme papier na pečenie a naň cesto. Prikryjeme fóliou a držíme v chladničke po dobu 30 minút.

 

Cesto položíme na ľahko pomúčenú dosku a vytvarujeme do obdĺžnika. Pomocou pravítka zmeriame dĺžku a označíme miesto kde cesto rozrežeme (cca 7 cm). Cesto zbavíme prebytočnej múky, vyrežeme obdĺžnik a následne ho diagonálne rozrežeme na polovicu.

 

Malý trojuholník zrolujeme tak, že špicatý koniec bude navrchu a v strede.  Bočné kraje croissantu zahneme do polmesiaca aby si udržal svoj tvar.

Croissanty poukladáme na plech potrieme vajcom, aby boli zlatisté. Rúru si predhrejeme na 180°C a pečieme 20 až 25 minút.

 

Podávame teplé s vašou obľúbenou prílohou!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies