VIDEO Real a Cristiano Ronaldo podpismi spečatili novú zmluvu do roku 2021

NETKY.SK • 7 November 2016, 15:10 • 2 min
VIDEO Real a Cristiano Ronaldo podpismi spečatili novú zmluvu do roku 2021

MADRID - Po nedávnom predĺžení kontraktov s Garethom Balom, Lukom Modričom a Tonim Kroosom podpísali zástupcovia španielskeho futbalového klubu Real Madrid novú zmluvu aj s portugalskou najväčšou hviezdou mužstva Cristianom Ronaldom.

slovakia

left justify in out

Nový kontrakt podpísal s prezidentom španielskeho klubu Florentinom Perezom v zasadacej miestnosti štadióna Santiaga Bernabeua. Neskôr spolu zapózovali fotografom, pričom hráč držal v ruke dres "bieleho baletu" s číslom 2021. Ronaldovi robila spoločnosť pri podpise aj jeho mama Dolores a po ňom nasledovala malá ceremónia, ktorú odštartovalo video s jeho najdôležitejšími momentmi v drese Realu.

 

"Chcem sa poďakovať prezidentovi, klubu, mojim spoluhráčom a všetkým, ktorí mi pomohli dostať sa až sem. Je to pre mňa veľký deň. Už veľakrát som povedal, že tento klub nosím vo svojom srdci. Som v najlepšom klube na svete. Chcem pokračovať, hrať čo najlepšie a vyhrávať trofeje," citoval Ronalda denník Marca.

 

Ronaldo bude mať po naplnení nového kontraktu 36 rokov a tak sa zvýšila šanca, že svoju kariéru ukončí práve v Reale. "Päť rokov je dlhá doba. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Samozrejme, chcem ukončiť kariéru tu, ale chcem zdôrazniť, že to nie je môj posledný kontrakt," pokračoval.

 

Podľa periodika zostane Ronaldo najlepšie plateným hráčom klubu, jeho navýšený mesačný príjem by mal údajne prekročiť sumu dva milióny eur. Pred týždňom podpísal predĺženie zmluvy jeho spoluhráč Gareth Bale, v októbri spečatili nové kontrakty aj ďalší hráči Realu Luka Modrič s Tonim Kroosom.

 

Tridsaťjedenročný Ronaldo prišiel do Realu v roku 2009 z anglického Manchestru United za 94 miliónov eur, čo bol vtedy najdrahší prestup futbalovej histórie. S "bielym baletom" získal jeden ligový titul (2012), dva v Kráľovskom pohári (2011, 2014), dvakrát sa tešil z triumfu v Lige majstrov (2014, 2016), raz v európskom Superpohári (2014) a v roku 2014 s ním vyhral aj MS klubov. V júli priviedol Portugalsko k triumfu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, čo je jeho najväčší úspech v reprezentačnej kariére. "Portugalsko si zaslúžilo vyhrať EURO 2016 a ja nerozmýšľam nad predčasným koncom v národnom tíme. Je pred nami mnoho výziev," povedal.

 

Za Real dal podľa oficiálnej stránky klubu 372 gólov v 360 zápasoch. Druhý Raul ich strelil 323 v 741 dueloch. Tri a viac gólov dal v 38 stretnutiach, z toho 31 bolo v Primera division, čo je rekord najvyššej španielskej súťaže. Podobne dominuje aj medzi kanoniermi v Lige majstrov. S 95 presnými zásahmi je rekordér prestížnej súťaže, pričom najlepším strelcom sa stal v uplynulých štyroch ročníkoch.

 

Rekordy láme aj v národnom drese. Na konte má najviac štartov (135) aj gólov (66).

 

 

 



Najlepší strelec Realu v histórii má na konte aj množstvo individuálnych trofejí, medzi nimi sa vyníma trojnásobný zisk Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies